23948sdkhjf

Tillverkaren gör maskininvestering

Nu kan de skära plåt med laser och klarar alla typer av metallplåtar.
Johanssons Smide på Gotland har investerat i en fiberlaser. Den uppges kunna skära metallen med nitrogen som ska möjliggöra rena och fina snitt i den största av plåtgrovlekar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Dessutom sker ingen oxidering med den gasen, vilket innebär att det skurna materialet ska se snyggare ut.

Genom investeringen kan de skära plåt med laser. Alla typer av metallplåtar kan man skära detaljer ur. Och dessutom i tjocklekar från 0,5 mm upp till 20mm – och snabbt uppges det också gå.

– Vi är ett litet familjeföretag med sex anställda som klarar det mesta i metallhantering. Man kan säga att vi är väldigt kompetenta med handens arbete, men det finns produkter som man vill kunna tillverka snabbare, och det är därför vi har investerat i den senaste fiberlasertekniken som finns. Det är en ByStar Fiber av märket Bystronic. Det är den enda på Gotland, men vi har det tänket att ”Många små blir en stor”, vilket ska läsas som att vi värderar samverkan mellan företag högt. Våra dörrar är därför öppna på det sättet att vi låter andra företag få tillgång till vår fiberlaser, säger de båda bröderna som driver verkstaden.

En egen produkt har företaget. Det är en flygplanstrappa som skapats för Swedavias behov. Då man är specialiserade på rostfritt i Tofta, har den rostfria trappan hitintills tillverkats i 30 exemplar.

Johanssons Smide startades av Mauritz Johansson 1980 i Tofta på Gotland. I dag bedriver företaget sin verksamhet i 500 kvadratmeter verkstadslokaler och har sex anställda och omsätter 3 miljoner kronor med bred inriktning inom rostfritt och smide.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11