23948sdkhjf

Fordonskoncernen tar order från NEVS

Utrullningen omfattar pressade komponenter till cirka 150 000 fordon.
VA Components har tagit en order på framtagning av nya pressverktyg med efterföljande produktion. Slutkunden är Trollhättebaserade NEVS - en framtida aktör inom el-bilssegmentet. Det framgår av ett pressmeddelande.

VA Components är en del av VA Automotive.

Ordern avser pressade komponenter till cirka 150 000 fordon och med ett totalt värde av 92,5 miljoner kronor under en period på tre år. Serieleveranserna startar under det fjärde kvartalet 2017.

Merparten av komponenterna kommer att tillverkas på enheten i Hässleholm men berör även flera andra enheter i koncernen. Ordern bidrar till att säkerställa långsiktigheten för bolagets produktionsenheter.

– Vi är mycket positiva till det faktum att ordern har tagits, i hård konkurrens med svenska och utländska leverantörer, vilket visar på att VA Automotive som underleverantör till fordonsindustrin står sig väl i denna konkurrensutsatta bransch, säger VA Components vd Anders Andersson.

VA Automotive bedriver verksamhet inom fyra affärsområden, VA Components, VA Automation, VA Tooling och VA Engineering. Större delen av omsättningen är hänförlig till fordonsindustrin.
Kommentera en artikel (3)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078