23948sdkhjf

De säljer maskiner och utrustning från konkursboet

Hilco Industrial Acquisitions i Nederländerna har köpt tillgångarna i Tyringe och Hässleholm kopplade till VA Automotives konkurs.
Maskiner från Tyringe säljs i en online-auktion. Denna stänger den 13 december.

– Där har vi redan fört samtal med en del intresserade aktörer, säger Ernst Rost Onnes vid Hilco i Amsterdam, till Metal Supply.

Maskiner och utrustning från Hässleholm kommer att säljas i det andra kvartalet nästa år efter att produktionen vid den enheten har upphört.

– Den enheten fortsätter att tillverka på ordrar som ligger sedan tidigare. Hässleholm är leverantör till två av Sveriges största tillverkare av personbilar och lastbilar, säger Ernst Rost Onnes till Metal Supply.

Det går att få mer information om online-auktionen på länken nedan:

https://www.hilcoind.com/sale/vaautomotive/featured

Ända sedan konkursen har Ernst Rost Onnes vid Hilco i Amsterdam varit i kontakt med Niklas Sigesgård på Amber Advokater.

Alla pressar kommer att säljas enligt privata överenskommelser.

De flesta maskiner och pressar i Hässleholm finns redan ute till försäljning. Dessa kan tas över från det andra kvartalet nästa år.

Hilco Industrial köper industriella tillgångar. Specialiteten är maskiner och inventarier.

Företaget är en del av Hilco Global med bas i amerikanska Northbrook, Illinois.

Ernst Rost Onnes avböjer för Metal Supply att kommentera hur mycket de har betalat för tillgångarna.

Det är sedan tidigare känt att VA Automotives verksamhet i Dalstorp (VA Toolings) har köpts av den tidigare ägaren Harriet Lidh ihop med nuvarande platschef Magnus Andersson. Det här rapporterade Metal Supply redan i slutet av juni. Den delen har alltså redan bytt ägare och ingår av naturliga skäl inte i auktionerna ovan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094