23948sdkhjf

Stort besökarantal på EuroSkills i Göteborg

Ett omfattande antal maskiner visades upp av operatörer vid mässan. Målet är att öka ungdomars intresse för industrin.
DMG MORI är partner till EuroSkills 2016, Yrkes-EM i som hölls i Göteborg i förra veckan.

Metal Supply besökte arrangemanget som hölls på Svenska Mässan i Göteborg. Antalet besökare var stort. Maskiner inom flera olika områden demonstrerades - allt för att förbättra ungdomars intresse för industrin och på det viset säkra försörjningen av arbetskraft.

- Vi har sju maskiner på plats här. Det är ett väldigt stort intresse, sade Martin Dahl, Service Engineer på DMG Mori, till Metal Supply.

Vid varje maskin arbetade en operatör med olika typer av arbeten.

Som världens största tillverkare av CNC-maskiner var DMG MORI:s uppgift att säkerställa kvaliteten på yrkestävlingarna.

— Vi är stolta över att DMG MORI väljer att gå in som Skill Sector Partner i EuroSkills. De är världsledande tillverkare av CNC-maskiner och med hjälp av dem kommer vi att kunna hålla tävlingarna i den absolut senaste tekniken så att tävlingarna får den nivå vi strävar efter, säger Viveka Blomgren, Marketing Manager på EuroSkills 2016.

— Vi gör en stor satsning på EuroSkills som vi är stolta över, ungdomarna är vår framtid som vi vill ge bästa tänkbara förutsättningar, säger Fredrik Gedda, vd på DMG MORI Sweden.

DMG MORI är sedan tidigare en global partner till WorldSkills och stärker nu sitt engagemang för yrkesutbildningar ytterligare genom samarbetet med EuroSkills.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078