23948sdkhjf

Motala Verkstad köper stålgjuteri

Norrhults Stålgjuteri omsätter 60 miljoner. Bolaget gjuter specialiserade komponenter.
Motala Verkstad Group, MVG, har tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i Norrhults Stålgjuteri, NSG. Det framgår av ett pressmeddelande.

Förvärvet är ett led i MVG:s strategi att bygga en nordisk verkstadsgrupp för systemleveranser till kunder inom industri och infrastruktur. NSG sysselsätter drygt 50 personer och omsätter cirka 60 miljoner kronor. Bolaget, som är beläget i Norrhult i Småland, gjuter stålkomponenter för specialiserade industriella tillämpningar. Företaget har ett flertal svenska och internationella kunder.

– Förvärvet av Norrhult adderar en konkurrenskraftig producent av gjutgods till vår grupp och tryggar vår försörjning av rostfria ämnen. Företaget kommer ingå som ett dotterbolag inom Motala Verkstad Group och bidra till att vi kan erbjuda våra kunder mer kompletta lösningar, säger Anders Holm, vd och även en av huvudägarna i Motala Verkstad Group.

Koncernen planerar för fortsatt tillväxt både organiskt och genom förvärv samt in- sourcing av produktionsenheter.

Säljare av NSG är vd och tillika huvudägare Stefan Korzonek, som kommer kvarstå i rollen som vd för bolaget.

Affären bedöms ge synergier för båda bolagen.

Tillträde är planerat i början av januari 2017 och sker under förutsättning att några få återstående villkor uppfyllts. Förvärvet föranleder inga organisatoriska förändringar inom NSG. Verksamheten kommer fortgå med befintlig personalstyrka.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094