23948sdkhjf

SSG samarbetar med Scaniadottern

Ska hjälpa svensk industri att effektivisera produktion och underhåll.
SSG och DynaMate Industrial Services har tecknat avtal om ett samarbete för att tillsammans och med sina gemensamma kompetenser hjälpa svensk industri att effektivisera sin produktion och sitt underhåll. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ett första resultat av detta samarbete blir en handbok i driftsäkerhet för ökad produktivitet med praktisk handledning och råd om hur man förbättrar sin produktivitet och skapar förutsättningar för ständig förbättring.

– Leankonceptet har funnits länge och tyvärr verkar det vara ganska få som uthålligt har lyckats med att få till en positiv förändring i produktion och underhåll, där de över tid fortsätter att arbeta med produktivitetsförbättringar på ett strukturerat sätt. Fordonsindustrin är den sektor som har lyckats bäst med detta med en fortsatt stark produktivitetsökning för exempelvis Scania på över åtta procent per år under de senaste fem åren. Tillsammans med Scaniaägda DynaMate-IS vill vi nu ta fram en standard och ett antal tjänster med goda råd hur man bäst lyckas med detta arbete, säger Mats Jakobsson, vd på SSG.

SSG samordnar industriell kompetens och skapar standardiserade tjänster, något de har gjort sedan mitten av 50-talet. Genom tio tekniska kommittéer med experter från hela den svenska industrin, skapas standardiserade lösningar inom arbetsmiljö, hållbarhet och digitalisering.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.157