23948sdkhjf

Legotillverkare gör maskininvestering

Bolaget har en idé om en produkt som det ska försöka söka patent på.
Legotillverkaren Premo i Karlskoga har investerat i en 3D-printer. Det framgår av ett pressmeddelande.

Premo är ett tillverkande familjeföretag som grundades år 1990 av Bengt Jansson. Till en början tillverkade bolaget exklusiva modeller och presenter för bland annat Volvo och Bofors. Idrottspriser, gravyrer och märkning var också en stor del av sysselsättningen. Nuvarande inriktning innefattar främst avancerad bearbetning med höghastighetsfräsning i metall, 3D samt lasergravyr.

Sedan 1990 har företaget utvecklats och expanderat och erbjuder sedan hösten 2016 även 3D-printing och 3D-scanning.

Tack vare speciell kunskap kan bolaget med sina tjänster tillverka kundanpassade detaljer efter kundens skiss eller ritning.

- Anledningen till inköpet av Stratasys 3D-printer är att vi sedan en tid tillbaka har haft en idé om en produkt som vi vill försöka söka patent på, säger Premos grundare och vd Bengt Jansson.

Inom företaget ser man nu en utvecklingspotential, främst på plastsidan inom 3D-printing, och vänder sig generellt till alla intresserade kunder.

Genom Alfred Nobel Science Park och samarbetet mellan industriföretag och forskning inom TTC, hoppas man komma ett steg längre i utvecklingen och framför allt hitta nya kunder och områden som är intressanta och utvecklingsbara.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078