23948sdkhjf

Industriföretaget Enerco köper bolag

Stärker affären inom svetsning och skärning mot tung industri.
Enerco Group förvärvar företaget Teknisk Industri Montage, TIM. Affären omfattar tjänster, kundkontakter och service och stärker kompetenser inom svetsning, skärning, montage, mekanik och reparationer inom tung industri. Det framgår av ett pressmeddelande.

Cirka 20-talet anställda ingår i Teknisk Industri Montage och följer med, uppger Petra Israelsson, marknadskommunikatör på Enerco Group, för Metal Supply.

– Ett led i vår strategiska satsning är att bygga upp en stark industripartner vilket vi bidrar till genom detta förvärv. Det känns fantastiskt bra och det kommer att komplettera de tjänster inom Mekaniskt underhåll vi har idag. Genom förvärvet stärker vi vårt erbjudande och vår kompetens ytterligare, säger Enercos vd Niklas Pettersson.

– Det har varit och är mycket tuffa tider inom branschen och vi var tvungna att komma vidare. Det känns mycket positivt att få bli en del av den mest kompletta leverantören i regionen och bidra med vår erkänt höga servicenivå, säger Mikael Tidlund, Arbetsledare/Delägare i TIM.

Sedan starten av Enerco Group i januari 2015 har företaget expanderat kraftigt och består idag av cirka 300 anställda som verkar inom industriservice. Bolaget har kompetenser och resurser etablerade på flertalet orter i Mellansverige.

Tjänsteutbudet består av bland annat mekaniskt underhåll och mekanisk tillverkning, engineering & automation, industrirengöring, värmeväxlarservice och processvattenbehandling.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.114