23948sdkhjf

Här är Gislaveds tillväxtkanon

Axjo Plastic har gått från att vara en legotillverkare till att producera egna produkter som nu rullas ut över hela världen.
Jacob Nilsson, ägare till Axjo Plastic i Gislaved, utnämndes under torsdagskvällen till östra Sveriges främsta entreprenör i EY:s entreprenörsutmärkelse EY Entrepreneur Of The Year. Det framgår av ett pressmeddelande.

År 2002 gjorde Jacob Nilsson sitt examensjobb som maskiningenjör hos Axjo. I dag är han ensam ägare till företaget som med sitt fokus på hållbarhet utmanar branschens jättar. Under hans ledning har företaget gått från att vara legotillverkare till att fokusera på egna produkter, verksamheten är främst inriktad på spolar och trummor som används för att förvara och transportera kabel och tråd i olika former.

Axjo, som har 55 anställda och omsätter 184 miljoner kronor, säljer sina produkter i 30 länder och 85 procent av omsättningen kommer från export.

Nilsson fick ta emot utmärkelsen som östra Sveriges främsta entreprenör inför hundratals företagsprofiler när regionfinalen i EY Entrepreneur Of The Year gick av stapeln på Elite Stora Hotellet i Jönköping under torsdagskvällen. Den oberoende jury som korade vinnaren bestod av juryordförande Christina Hahn (VEM Personal i Sverige), Torsten Nilsson (Nelson Garden), Stefan Jarbratt (Pelly Intressenter), Kristin Boman (Bomans Hotell), Gunilla Åberg (Centiq/LEAD), Micael Glennfalk (Björkbackens Turism) och Pär Lidåker (BJS Group).

– Jacob är inte bara en föregångare när det gäller återvinning av plastmaterial, han är också en inspirerande entreprenör med en unik ledarförmåga. Jag är övertygad om att han kommer att fortsätta sin internationella succé och få företaget att växa ytterligare, säger Christina Hahn, juryordförande.

Vinnarna i region Östra kommer nu att möta vinnarna i de övriga fem regionfinalerna när Sverigefinalen i Stockholms stadshus äger rum den 1 februari. Den nationella huvudprisvinnaren får sedan representera Sverige i världsfinalen i Monte Carlo i juni, där entreprenörer från fler än 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

– Årets vinnare visar verkligen på den bredd som finns i regionens näringsliv. De har alla otroliga entreprenörsresor bakom sig och förtjänar verkligen att hyllas för sitt mod och sin innovationskraft. Jag är övertygad om att de kommer att stå sig väl i den nationella finalen i februari, säger Andreas Thelander, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Östra.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.09