23948sdkhjf

Robotcellen som ryms på fyra kvadratmeter

Viss utbildning krävs för att hantera den - något som tillhandahålls i Kalmar.
Motoman ArcWorld är en kompakt robotcell som används för robotsvetsning. Den tar förhållandevis liten plats, knappt fyra kvadratmeter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den ska också vara lätt att installera och köra igång. Nu har Yaskawa Nordic sålt den femtionde anläggningen.

ArcWorld är en standardcell för bågsvetsning med robot av små till medelstora detaljer. Den har två stationer med en lägesställare i varje. Dessa kan vara av samma sort, antingen för vertikal eller horisontell rotation av objektet. Eller en av varje, om man vill ha två olika flöden genom robotcellen. Den ger förstås också möjlighet till obemannad drift.

Sedan slutet av 2013 har Yaskawa Nordic i småländska Torsås tillverkat och sålt i genomsnitt mer än en ArcWorld-anläggning i månaden.

För att snabbt komma igång med produktionen behövs viss erfarenhet och kunskap om robot-hantering. På Motoman Robot Academy i Kalmar körs regelbundet kurser och vidareutbildning för robotoperatörer.

– ArcWorld gör det lätt att anpassa flödet efter produktmixen, och är flyttbar. Den blir snabbt lönsam. Det är därför den är populär, säger Niklas Richardsson, chef för den svenska marknaden på Yaskawa Nordic.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.267