23948sdkhjf

13 nya jobb i Tidaholm

Tar hem produktion från Kina och Tyskland.
Dometic Seitz tar över viss produktion från Tyskland. Den ökade produktionsvolymen genererar flera nya jobb på fabriken i Tidaholm. Det rapporterar Skövde Nyheter.

Tillverkning som tidigare skett i Tyskland flyttas till fabriken i Tidaholm, vilket medför en väsentligt högre produktionsvolym och upp till 13 nya arbetstillfällen.

Husvagns- och husbilsbranschen står stark och på Dometic Seitz i Tidaholm, som tillverkar fönstersystem, är stora förändringar att vänta.

I somras blev ett nytt avtal klart som innebär att årsproduktionen på fabriken i Tidaholm kommer att öka med 10 procent. Detta medför också att flera nyanställningar kommer att göras.

— Det här betyder jättemycket. Ett stort steg, men också en stor utmaning: Både i form av produktion men även vad gäller ansvar gentemot leverantörer och kunder. Den montering som flyttas hit är helt ny för oss och har inte gjorts i Tidaholm tidigare, säger Tommy Karlsson, vd på Dometic Seitz.

Produktionstakten för kommande år är planerad till 800 000 rutor/år. 200 000 av dem avser en speciell typ av ruta. Det är monteringen av dessa rutor som flyttas från Tyskland till Tidaholmsfabriken.

— De här rutorna var under många år en förlustprodukt för koncernen. Därför gjordes det en stor utredning med flera förbättrande åtgärder som resultat. Idag går koncernen plus på rutorna, men vi ser att det finns ännu större vinster att göra genom att flytta tillverkningen till Sverige och Tidaholm, berättar Karlsson för tidningen.

Maskiner kommer att hämtas från Tyskland och installeras i Tidaholm. Förhoppningen är att vara igång med monteringen av de nya fönsterrutorna innan nyår.

Utöver de 200 000 rutorna som tidigare producerats i Tyskland har Dometic Seitz plockat tillbaka viss tillverkning från Kina. Denna tillverkning rör sig om cirka 15 000-20 000 rutor. Man håller dessutom på att outsourca 25 000-30 000 rutor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094