23948sdkhjf

Huddig: Då släpper vi tigon technology

VD:n blickar framåt mot lansering av fullhybridteknologin.
Om två till tre år ska kunder kunna köpa en Huddig fullt utrustad med tigon technology. Det säger vd Lars Lindahl i en intervju på företagets hemsida:

– Jag tror att den här typen av fullhybrider kommer att efterfrågas inom kort av beställare och företag som är miljömedvetna och profilerar sig som miljömedvetna. Vi har för avsikt att hålla ett fortsatt högt tempo i utvecklingsarbetet och räknar med att kunna ha maskiner ute hos kunder inom 2-3 år.

Entreprenad Supply har tidigare berättat om tigon technology. Tekniken är en slags fullhybridteknologi, som kombinerar diesel- och eldrift samt genererar och regenererar energi. 2015 presenterades tekniken stort under MaskinExpo och sedan dess har mycket hänt, enligt vd:n.

– Vi har arbetat vidare med dels tester och mätningar på konceptmaskinen, men framför har vi arbetat med nyckelleverantörer för att utveckla vissa komponenter och lösningar som är anpassade för tigon technology. Vi visade upp konceptmaskinen statiskt på Svenska Maskinmässan i juni 2016 och sedan har vi kört maskinen i vår monter på Bauma.

Enligt Lars Lindahl är företaget nu inne i fas två av projektet.

– Här kommer vi att vidareutveckla konceptet samt testa och utvärdera de nya eller anpassade komponenterna i en prototypmaskin. Avsikten är att vi så småningom ska utvärdera maskiner hos kunder.

Under torsdagen fanns Lars Lindahl även på plats som talare under Electric & Hybrid IVT Symphosium i Köln. Konferensen är den enda i världen som helt och hållet fokuserar på design och utveckling av el- och hybridfordonsteknologi för entreprenad, jordbruk, industri och off-highway branschen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093