23948sdkhjf

Autoadapt expanderar kraftigt

Företaget, som specialiserat sig på anpassning av fordon till äldre och funktionsnedsattas behov, har vuxit till Europas största företag i branschen. Nu har företaget tilldelats årets Göteborgs Companipris.
Autoadapts humanteknik är en mänsklig och industriell framgångssaga. Från starten för snart 25 år sedan med tre medarbetare i Göteborg har Autoadapt vuxit till Europas största företag i branschen.

— Våra svenska produkter är innovativa och har ett tekniskt försprång. Framgångarna för Autoadapt - som genom att med lyhördhet för kundens livssituation utveckla produkter som uppfyller funktionsnedsatta människors behov och där produkterna därigenom har en stark position på marknaden - är en ny framgångsrik svensk exportbransch, säger VD Håkan Sandberg.

Autoadapts verksamhet expanderar kraftigt och vice VD Peter Wahlsten välkomnar fler personer med funktionsnedsättning som vill börja jobba i företaget.

— Alla våra kunder har en funktionsnedsättning och vi behöver medarbetare som har erfarenhet av deras livssituation. Hos oss är ett rörelsehinder en tillgång och inget hinder, säger Peter Wahlsten.

De två entrepenörerna Peter Wahlsten och Håkan Sandberg har har under en tioårsperiod lyft Autoadapt till Europas största företag i branschen. Idag går drygt 90 procent av tillverkningen på export till hela världen: Europa, Nordamerika, Sydamerika, Asien, Mellanöstern, Afrika, Australien och Oceanien.

När landet Azerbaijan och organisationen ANAMA, Azerbaijan National Agency of Mine Action, vänder sig till Autoadapt för att utrusta bilar med tekniska hjälpmedel så att krigsoffer kan få sin mobilitet tillbaka är det ett kvitto på att Autoadapts goda anseende sträcker sig långt ut över Sveriges gränser.

Azerbaijan är ett av de länder som har flest minor i världen och man försöker med stöd från internationella organisationer hjälpa landets minoffer och komma till rätta med detta enorma problem.

Tisdag 9 december tilldelades Autoadapt årets Göteborgs Companipris. Priset delas ut av Göteborg&Co, Näringslivsgruppen, med syfte att stödja utvecklingen av näringslivet i Göteborgsregionen och att belöna "det goda företagandet". Autoadapt prisades för kreativitet och entrepenörsanda.

Källa: Autoadapt
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125