23948sdkhjf

45 varslas på industriföretaget

En storkund har dragit ned på beställningarna.
45 personer berörs när Eberspächer avslutar flera visstidskontrakt på grund av minskade beställningar. Det rapporterar Södermanlands Nyheter.

Eberspächer Nyköping ingår i den tyska storkoncernen Eberspächer, som funnits i över 150 år. Firman i Nyköping har anor från Nyköpings Automobilfabrik (ANA), som bildades som ett dotterbolag till Nordiska Kompaniet på 1930-talet. Efter flera ägarbyten bytte företaget namn från Swenox till Eberspächer exhaust technology Sweden. Anläggningen på Arnö tillverkar avgassystem till Scanias och Daimlers lastbillar och bussar.

– Vi har en nedgång ifrån en av våra stora kunder just nu, en temporär dipp, säger Fredrik Zöögling, vd för Eberspächer i Nyköping, till tidningen.

För två år sedan gick företaget rejält minus med ett resultat före skatt på -213 miljoner kronor, medan fjolåret visade ett resultat på plus 96 miljoner kronor. Enligt Zöögling har även 2016 varit ett starkt år.

Den senaste månaden har två nya fabriker öppnat i Rumänien och Portugal, men detta påverkar inte tillverkningen i Nyköping, enligt vd:n.

– Nej, absolut inte. De servar helt andra kunder, så det har ingenting med oss att göra.

Totalt arbetar omkring 750 personer på Eberspächer i Nyköping. Inga fastanställda berörs av varslet.




Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.142