23948sdkhjf

Camatec Industriteknik tecknar två nya avtal

Uppdrag utförs hos OLW i Filipstad och Carlfors Bruk i Huskvarna.
OLW i Filipstad satsar framåt och gör nu en översyn av produktionen tillsammans med Camatec Industriteknik i Karlstad. Det framgår av ett pressmeddelande.

OLW ingår sedan 2005 i Orkla Confectionery & Snacks Sverige och tillhör marknadsledarna inom snackssegmentet i Sverige.

Inom livsmedelsindustrin skärps kraven kontinuerligt på bland annat renlighet och avskiljning av produkter i produktionsmiljöer, då speciellt så kallade öppna produkter.

– Vårt uppdrag bestod i att konstruera inkapslingar via huvar över produktlinjerna. En av utmaningarna var att hitta ett flexibelt, transparent och direktivgodkänt material till huvarna som bland annat ska klara av de återkommande rengöringar i OLW:s diskutrustning som vi också är med och utvecklar. Det har varit ett utmanande och spännande uppdrag och vi har redan fler idéer vi ska titta vidare på, säger Eric Smederöd, konstruktör och produktionsteknikutvecklare på Camatec.

Camatec Industriteknik har också tillsammans med Wenmec i Kil fått i uppdrag att ta fram två stycken nya kulkvarnar till Carlfors Bruk i Huskvarna.

Carlfors Bruk producerar pigmentprodukter av aluminium i pasta-, pellets- och pulverform vilket bland annat används i produkter så som lättbetong, lacker och sprängmedel.

Kulkvarnen är en nyckelkomponent i produktionen och utgör den utrustning som mal ner råvaran, så som aluminiumfolie, till fint pulver för vidare processering.

Projektet omfattar upp emot tusen mantimmar för Camatecs del och uppges engagera personal inom företagets samtliga verksamhetsområden.

Camatec Industriteknik är en ingenjörsbyrå med kunder inom verkstads- och processindustrin. Bolaget har verksamhet i Karlstad och Västerås.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079