23948sdkhjf

Attentec – en snabbväxare

Snabbväxaren Attentec i Linköping är ett teknikinriktat konslutföretag som startade 2005. Ett tätt samarbete med universitet och högskolor är en förutsättning för tillväxt, säger grundaren.
Många snabbväxande företag vill gärna ha tätt samarbete med universitet och högskolor. Det visar en färsk undersökning från Svenskt Näringsliv.

– För oss är det en förutsättning för tillväxt, säger grundaren Anders Weiland, som själv är civilingenjör och disputerad forskare från Linköpings Tekniska Högskola.

Attentec är ett teknikinriktat konsultföretag, startat 2005, och det fortsätter att gå bra. Det senaste året har företaget växt med över 60 procent , och nu behöver de anställda ytterligare 10 personer till kontoren i Linköping och Stockholm.

Konsulterna är ute hos kunderna och jobbar exempelvis med att konstruera tekniska system, där programmering ofta är en stor del av jobbet. Alla anställda är minst civilingenjörer, de flesta nyexaminerade. Dessa unga och hungriga medarbetare är populära hos kunderna och det är också lättare att komma med ett prisvärdigt erbjudande om man har färska civilingenjörer, säger Anders Weiland.

Sedan starten 2005 har Attentec haft tolv examensarbetare, och fler än hälften har senare anställts som konsulter. Företaget söker aktivt efter examensarbetare och bjuder regelbundet in till teknikseminarier och företagskvällar och sponsrar också studentaktiviteter på högskolan, samt håller gästföreläsningar på civilingenjörsprogrammen.

Det senaste exemplet på deltagande i seminarium var den 3 december, ett seminarium som Svenskt Näringsliv arrangerade med temat samarbete mellan snabbväxande företag och högskolor/universitet.

– Vårt samarbete med högskolan utgår hela tiden från vårt reella behov. Det är själva förutsättningen för vår tillväxt och ger oss samtidigt ett gott renommé. Dessutom marknadsför vi oss, inte minst för att lättare kunna rekrytera rätt medarbetare.

Attentec erbjuder utveckling även i Polen, Indien och Kina . Genom partnerskap med det mycket ansedda Indien-baserade företaget ZenSar Technologies Ltd kan Attentec nu erbjuda ännu bättre leveranskapacitet och bredare kompetens. ZenSar har centra för mjukvaruutveckling i Polen, Indien och Kina, och finns representerat i 18 länder runt om i världen. ZenSar är ISO9001-certifierat och håller CMMI-nivå 5.

Källa: www.attentec.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078