23948sdkhjf

Västeråskoncernen ser att förvärvet lyfter

De har ett antal bolag som jobbar på och gör sitt bästa. Något bolag gör förlust, men fler gör vinst.
I början av oktober slutförde AQ Group en stor affär med Gerdins Holding, om att AQ köper familjeföretaget Gerdins, med omkring 80 anställda i Västerås – Gerdins Components, Elektroprim och Plåxan. I augusti gick parterna ut med information kring affären. Frågan är när resultatet kommer synas av affären.

–Internt ser vi det ganska snart, men publikt blir det när vi gör bokslutskommuniké någonstans i februari nästa år, säger AQ Groups vd Claes Mellgren till VLT.

AQ Group, med huvudkontor i Västerås, redovisar vinst för 88:e kvartalet i rad. Nu blickar vd:n framåt och ger en prognos för de kommande åren.

– Att nästa 22 åren ska vara liknande de här 22. Vi tuggar på i det spåret och vi försöker ha entreprenörer som driver på verksamheterna och gör bra jobb till sina kunder, säger han till VLT.

Bolaget ska arbeta på och göra saker så enkelt som möjligt.

– Det är ett antal bolag som jobbar på och gör sitt bästa. Någon gör förlust, men fler gör vinst, säger Claes Mellgren.

Hur ser er förvärvsagenda ut framöver? Jag vet att ni köpt otaliga bolag historiskt.

– Ja, det stämmer, AQ Group har sedan starten gjort ett stort antal förvärv. Vi kan som noterat bolag inte närmare i detalj gå in på vilka förvärvsplaner vi har. Det finns alltid potentiella förvärvskandidater vi tittar på och vi är väl positionerade för nya förvärv, uppger Glen Nilsson, chef för investerarrelationer på AQ Group, för Metal Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079