23948sdkhjf

Köper legotillverkare med 19 anställda

"Vi har hyrt in personal och kört mycket övertid och det håller inte i längden"
Säffleföretaget Nilssons Plåtindustri köper verkstadsdelen av Åsab i Åmål. Det rapporterar Provinstidningen.

Nilssons tar över 19 anställda.

– Vi ser stora möjligheter i förvärvet. Vi köper kapacitet och kompetens, säger Säffleföretagets vd Christer Lundquist, till tidningen.

Åsab i Åmål säljer legotillverkningen – verkstad, stålhallar och industriservice – till Nilssons Plåtindustri. Köpeskilling meddelas inte.

Nilssons Plåtindustri är underleverantörer till byggnadsindustrin, fordonsindustrin och levererar också en hel del till lekplatser. Företaget tillverkar produkter i stål, rostfritt stål och aluminium. Orderboken uppges vara fulltecknad och företaget är i behov av ökad kapacitet

– Vi har hyrt in personal och kört mycket övertid och det håller inte i längden. Nu dök det här tillfället upp och det passade oss perfekt. Vi har väldigt stora förhoppningar inför framtiden och ser stora möjligheter. I och med förvärvet av Åsab köper vi kapacitet och kompetens som vi behöver, säger Christer Lundquist, till Provinstidningen.

Säffleföretaget har sina rötter i Samhall och bildades 1974. Nilssons Plåtindustri privatiserades 1994 och år 2000 tog nuvarande ägarna Christer Lundquist och Emma Rönnmark över företaget, som har 28 anställda i Säffle.

Åsabs tidigare ägare var Lyngson Group i Norge och vd Per Eivind Skreid.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079