23948sdkhjf

Ökad efterfrågan för Värnamobolaget Bufab

De bolag som köpts under de senaste två åren uppges utvecklas väl och fungerar bra ihop med övriga dotterbolag.
Bufabs nettoomsättning ökade med 16 procent till 668 miljoner kronor (577) i det tredje kvartalet. Den organiska tillväxten var 4 procent. Orderingången var något lägre än nettoomsättningen. Båda segmenten noterade god tillväxt och förbättrad rörelsemarginal.

Rörelseresultatet ökade till 66 miljoner kronor (52) och rörelsemarginalen ökade till 9,8 procent (9,0).

– De förvärv vi har genomfört under de två senaste åren har utvecklats väl och fungerar bra ihop med övriga dotterbolag. Bufab åstadkom i kvartalet också tydlig organisk tillväxt i båda rörelsesegmenten tack vare ökade marknads­andelar och något starkare underliggande efterfrågan, säger vd Jörgen Rosengren.

– Hittills under året har Bufab haft en god utveckling med både organisk och förvärvad tillväxt, ökade marginaler, förbättrat resultat och ett gott kassaflöde. En ökad osäkerhet i omvärlden, något svagare orderingång, rådande valutakurser och en risk för ökande råmaterialpriser är utmaningar inför slutet av 2016 och 2017. Genom ökade marknadsandelar och förbättrad effektivitet inom inköp och logistik avser vi trots detta att åstadkomma en fortsatt god utveckling. Dessutom ser vi möjligheter att genomföra ytterligare värdeskapande förvärv, fortsätter Jörgen Rosengren.

Bufab är ett handelsföretag som erbjuder Supply Chain Partner för inköp, kvalitetssäkring och logistik av C-Parts (skruvar, muttrar etcetra).

Bolaget startades 1977 i Småland och har i dag verksamhet i 24 länder. Huvudkontoret ligger i Värnamo och Bufab har cirka 940 anställda.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079