23948sdkhjf

Problem för Nevs om kinesisk licens uteblir

Elbilstillverkaren hoppas få besked i november. Licensen är extremt viktig för bolagets framtid.
Elbilstillverkaren Nevs i Trollhättan hoppas få sin avgörande kinesiska tillverkningslicens i november. Utan den kommer bolaget få problem. Det rapporterar P4 Väst.

I november hoppas elbilstillverkare få en av flera hett eftertraktade tillverkningslicenser i Kina. Den är mycket viktig för bolagets framtid och för planerna som fokuserar på just den kinesiska marknaden. Utan licensen får företaget inte tillverka personbilar. Dessutom kan bolaget inte bygga bilar i den nya fabriken i staden Tianjin.

Nevs vd Mattias Bergman sade vd Stora Leverantörsdagen nyligen, med Fordonskomponentgruppen (FKG) som arrangör, att kinesiska myndigheter kommunicerat att Nevs kommer få en licens om företaget bygger en komplett bilfabrik i Kina.

Det är därför Nevs går så snabbt fram med fabrikssatsningen i Kina. Baksidan av myntet är dock att det inledningsvis innebär färre jobb än planerat i Trollhättan och även färre produkter.

– Vi är i slutfasen av arbetet nu. Innan årets slut räknar vi med att ha fått en produktionslicens, säger Mattias Bergman i en intervju med P4 Väst.

Han konstaterar också att licensen är extremt viktig för bolagets framtid.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Metso lanserar återvinningsprocess för svart batterimassa
H2 Green Steel samarbetar med Luleå Hamn
Industrins lager ökade 2023
Krönika: OT-säkerhet en nationell angelägenhet
De vill stärka startups i framkant
Inget järnmalm från LKAB för H2 Green Steel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11