23948sdkhjf

Weland lägger krutet på vård av befintlig kundbas

Huserar i gemensam monter tillsammans med andra bolag från Smålandsstenar.
Weland i Smålandsstenar, med omkring 300 anställda, lägger fokus på vård av befintlig kundbas under dagarna i Jönköping.

– För vår del handlar det mycket om befintlig kundvård. För 15-20 år sedan var lasertekniken relativt ny fortfarande så då fick man in väldigt mycket jobb på mässan. I dag är både Weland som bolag välkänt och lasertekniken som sådan väldigt, väldigt utbredd. Folk kommer inte runt så mycket med ritningar längre som de gjorde förr, säger Christoffer Tegnhammar, säljare på Weland, till Metal Supply.

Bolaget huserar i en gemensam monter tillsammans med andra företag från Smålandsstenar.

– Det är en rätt stor monter. Den brukar vara välbesökt, säger Christoffer Tegnhammar.

Under veckan lägger bolaget även mycket krut på ett stort kundevent som brukar vara uppskattat med omkring 35-40 deltagande kunder.

Weland är en av landets största aktörer inom området laserskärning. Bolaget har fler än 30 maskiner för laserskärning i såväl plåt som rör. Totalt finns kapacitet för laserskärning av mer än 85 ton per arbetsdag.

Weland erbjuder produktionskapacitet på lego-basis samt genom samarbete mellan Weland-företagen och andra närliggande bolag. Därtill har Weland ett omfattande materiallager med minst 1 500 ton plåt, i en mängd olika materialkvalitéer och tjocklekar på lager.

Weland planerar också att växa kraftigt i Smålandsstenar framöver.

– Vi har ansökt om bygglov för en ny fabrik i anslutning till den befintliga. Det handlar om 20 000 kvadratmeter så vi satsar framåt rätt så ordentligt, säger Christoffer Tegnhammar.

Bolaget har nu 80 000 kvadratmeter så går bygglovet igenom och planerna verkställs så innebär det att fabriken alltså växer med 25 procent.

– Det är rätt så rejält, konstaterar Christoffer Tegnhammar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063