23948sdkhjf

SSABs stål ser rostigt ut

I Smålandsstenar finns familjeföretaget Weland. Här råder en småländsk företagsanda sedan 1947 då de började tillverka vingmuttrar.

Idag är det en mångfacetterad industrikoncern med mångmiljonomsättning. Weland Design är ett av de senaste tillskotten i koncernen.

– Jag har fått en fin möjlighet att ansvara för en ny verksamhet här inom Weland. Vårt koncept Weland Design bygger på egenutvecklad design och svensk tillverkning för den kvalitetsmedvetne kunden. Våra produkter passar i såväl privata som offentliga miljöer, säger Sophie Albinsson, ansvarig för produktutveckling, design och försäljning på Weland Design.

Att smycka sin trädgård eller offentlig miljö med produkter i rostigt utseende har blivit allt mer populärt berättar företaget. Obehandlat stål rostar med tiden men det är bara äkta Corten-stål som bildar ett skyddande lager av rost och samtidigt ger produkterna det attraktiva utseendet. Odlingslådor, rabattkanter och eldstäder är några av produkterna.

– För oss var det inget svårt beslut att endast använda Corten från SSAB. De är de enda i Europa som har licens på att tillverka materialet. Och som svensk tillverkare vill vi gärna värna om det lokala och värdesätter även SSABs olika initiativ för en framtida fossilfri tillverkning, säger hon.

Materialets renhet, optimerade kemiska sammansättning, enhetliga mekaniska egenskaper, snäva toleranser och ytkvaliteter ska garantera förutsägbar och problemfri prestanda.

– Vi är självklart väldigt glada att Weland valt oss som leverantör till sina egendesignade trädgårdsprodukter. Tack vare de egenskaper materialet har så är det lätt att bocka, laserskära och kombinera på många olika sätt säger Johan Lundin, varumärkesansvarig för Corten-stål på SSAB Europe.

Kommentera en artikel (3)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.11