23948sdkhjf

Underleverantören i Nordmaling säkrar arbetstillfällen

Protab tecknar ett nytt tvåårigt avtal med pumptillverkaren Sulzer. Avtalet lägger också grunden för ytterligare tillväxt.
Den irländska pumptillverkaren Sulzer förlänger avtalet med Protab i Nordmaling i två år. Det betyder att produktionen och arbetstillfällen säkras de närmaste åren och lägger grunden för ytterligare tillväxt. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Det känns väldigt roligt att Sulzer ger oss fortsatt förtroende i ytterligare två år. Vi har ett bra samarbete med Sulzer och de är mycket nöjda med det arbete vi gör i Nordmaling, säger Protabs vd Jens Johansson.

Sulzer är en av världens ledande leverantörer av pumpar och olika pumplösningar och har tidigare haft tillverkningen i egen regi i Nordmaling. Protab är ett tillverkningsföretag på tillväxt med verksamhet i både Vindeln och Nordmaling. För två år sedan startade Protab sin verksamhet i Nordmaling med Sulzer som största uppdragsgivare.

Protab i Nordmaling är huvudleverantör av komponenter till Sulzers pumpar som används inom området dewatering. Pumparna används främst vid översvämningar eller om vatten ska pumpas bort i små eller stora mängder. Sulzers pumpar i Nordmaling tillverkas i ett 15-tal storlekar och har kapacitet att pumpa vattenmängder från 600 liter i minuten till 600 liter i sekunden.

– Det är unikt med tvåårsavtal inom underleverantörsindustrin men Sulzer gör det för att vi har lyckats bra med både kvalitet och leveranser, säger Jens Johansson.

Nu tar Protab nästa steg i sin tillväxtresa.

– Med vår kapacitet och kompetens så finns det både möjligheter och en klar ambition att utöka med mer verksamhet i Nordmaling. Vi har kunniga medarbetare, god maskinkapacitet och hög kompetens kring bearbetning av olika material. Särskilt unik inom gjutet aluminum och vitjärn, säger Jens Johansson.

Protab är en underleverantör till verkstadsindustrin med inriktning mot svarvning, fräsning och montering. Företaget tillverkar komponenter men erbjuder även lösningar. Protab medverkar i utveckling, tillverkning och montering av produkter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078