23948sdkhjf

SKF hjälper pumptillverkare att förbättra produkter

Den schweiziska pumptillverkaren Sulzer som även har kontor och servicenter i Sverige, har användt sig av SKF:s fiberoptiska avkänningssystem för att verifiera en ny centrifugalprocesspump. Med SKF:s hjälp kunde bolaget verifiera produktens prestanda med mätdata som tidigare inte var tillgänglig.

För att verifiera designen av en ny centrifugalprocesspump har Sulzer användt sig av ett fiberoptiskt avkänningssystem från SKF. Avkänningssystemet mäter belastningar direkt i lagret, vilket ska ge en djupare inblick i pumpens faktiska driftsförhållanden.

Att tillämpa systemet på våra framtida pumpar kommer hjälpa oss att ytterligare stärka vår position som teknikleverantör inom området, skriver Sulzer.

Daniel Perreng som jobbar med försäljning och marknad på SKF:s affärsområde Fiber Optic Sensing förklarar:

Verifiering av konstruktionen med användning av verklig belastningsdata istället för beräknade scenarier gör det möjligt för Sulzer att ytterligare förbättra sin pumpdesign. Det förbättrar förtroendet för testerna och minskar på så sätt tiden innan produkten kan lanseras på marknaden.

Systemet som Sulzer använder sig av presenterades av SKF 2019 och består av belastningskännande lager med fiberoptiska sensorer. Tack vare att lagrets teknik inte kräver någon elektronik kan mätningarna göras över långa avstånd i svåra elektriska och kemiska miljöer utan störningar. Dessutom ska sensorerna passa de mest använda lagerstorlekarna som används i tunga processpumpar. Eftersom det endast krävs mindre ändringar på lagerhuset ska systemet vara enkelt att installera.

Systemet har testats och validerats på en testrigg hos Sulzer, och i framtiden kommer SKF att erbjuda Sulzer globalt stöd för installering av systemet samt utbildning av Sulzers personal. SKF kommer även att tillhandahålla dataanalyser vid behov.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.111