23948sdkhjf

Fulla orderböcker för båtmotortillverkaren i Ängelholm

Nu höjs takten i produktionen.
Båtmotorföretaget Cimco Marine i Ängelholm har kommit igång med sina första leveranser och fler väntar. Orderböckerna uppges vara fulltecknade den närmaste tiden. Det rapporterar 8till5.

Norska Hurtigruten har lagt order på 15 av företagets dieseldrivna utombordare till ett av sina kryssningsfartyg i Chile, för att operera i Antarktis. Dessa motorer är levererade och ordern uppges vara värd cirka en halv miljon euro eller motsvarande knappt 5 miljoner kronor.

– Till den summan ska man lägga service och eftermarknad, så i det långa loppet är den värd mer, säger Magnus Folin, vd på Cimco Marine, till sajten.

Nu ska bolaget höja takten där ett första mål är att komma upp i en tillverkning på 100 motorer i månaden. Behövs det kommer bolaget gå upp i tvåskift för att nästa år producera 1 600 enheter.

– Vi har indikationer från våra distributörer världen över om att kunna sälja så många, men det är fortfarande just indikationer och inte undertecknade beställningar, säger Magnus Folin till 8till5.

Arbetet med att utforma utombordaren startade 2012. Målgruppen för den dieseldrivna motorn är professionella användare inom till exempel tull, kustbevakning och oljeindustrin.

Sammansättningen av motorn sker vid Ufab i Uddevalla.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063