23948sdkhjf

Tårtkalas när Kristinehamnsverkstad bytte ägare

25 anställda får ny arbetsgivare i den tidigare nedläggningshotade verksamheten.
Rolls Royce nedläggningshotade maskinverkstad i Kristinehamn bytte ägare under gårdagen och det firades med tårta. Det rapporterar SVT.

En lång tids ovisshet för de anställda är därmed över.

– Det är en otrolig lättnad. Det har gått över ett och ett halvt år utan att vi har vetat hur det ska bli. Det som händer nu är optimalt. Det hade vi inte ens vågat drömma om, säger Peter Granath som är ledamot i IF Metallklubbens styrelse i företaget, enligt SVT.

Den nye ägaren Motala Verkstad Group, MVG, har en historia i verkstadsindustrin som sträcker sig tillbaka ända till år 1822. MVG går nu för tillväxt.

– Inom MVG har vi ett intresse av att växa. Den här verkstaden är modern. För oss var det självklart att inkludera den i vår struktur, säger Anders Holm som är vd och huvudägare i MVG.

Därmed finns totalt fyra maskinverkstäder i gruppen. En i Motala, en i Malmö och två i Kristinehamn. Totalt arbetar över 150 personer i enheterna som bland annat bearbetar båtmotorer.

Rolls Royce i Kristinehamn är i dagsläget den största kunden i maskinverkstaden i Kristinehamn. Men planen är att få fler kunder via legotillverkning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

3.735