23948sdkhjf

Vaggerydsbolaget tar hem internationell rekordorder

Värdet är hemligt men det handlar om flera tiotals miljoner.
Företaget Inero Flood Protection, välkänt för sina mobila översvämningsskydd, har tagit hem en mångmiljonorder från Storbritannien. Det rapporterar Smålands-Tidningen.

— Ett stort internationellt genombrott, säger grundaren och uppfinnaren Ingvar Nero.

Översvämningar är ett problem över hela världen och som också tycks bli större och anses bero på klimatpåverkan. Inero har i dag sin bas i den lilla byn Ekornahult i Vaggeryd kommun, där Ingvar Nero är född och uppvuxen och fortfarande bor.

Inero som i nuvarande form funnits i fem år har i dag vad som beskrivs som en ytterst innovativ lösning med världspatent. Barriärerna bygger på en smart och enkel konstruktion i aluminium som kopplas ihop utan tidskrävande kopplingar och sprintar men med ett patenterat snabbkopplingslås. Höjden varierar men är ungefär en dryg meter i de flesta fall.

Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB), räddningstjänster och kommuner i Sverige är bara några av de kunder som köpt översvämningsskydden som tillverkas på företaget Weland i Smålandsstenar, som också hjälpt till med konstruktion och produktionsanpassning. Packning och montering sker sedan i Ekornahult.

Nu har således den största ordern i företagets historia vunnits. Det exakta värdet är hemligt men det handlar om flera tiotals miljoner kronor.

— Kunden som vi sålt till är den brittiska myndigheten the Environment Agency som ungefär motsvarar vårt MSB. Det här är mycket glädjande att vi fått in en stor fot på de brittiska öarna, mycket kan bli mer, säger Helena Bergkvist Dädeby, konsult på företaget inom marknad och försäljning.

— Det här betyder mycket för oss och det är vår enskilt största order i år, säger Lars Kennethsson, försäljningschef på Weland i Smålandsstenar.

Tidigare ordrar har som störst varit ungefär fyra kilometer lång barriär. Den brittiska ordern är betydligt större.

Ingvar Nero är Ineros huvudägare med 72 procent av aktierna, resterande 28 procent innehas av JBD (Jönköping Business Development) samt en privatperson).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078