23948sdkhjf

Industritillverkaren tar hem rekordorder

Ska bygga lagerinredning till 105.000 pallplatser i Halmstad.
EAB i Smålandsstenar har fått en order på lagerinredning till 105.000 pallplatser. Utrullningen avser byggnationen av Biltemas nya lager på gamla slakteriet i Halmstad hamn. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ordern uppges vara en av EAB:s största enskilda lagerinredningsorder.

Går det att sätta något värde på den här utrullningen? Låter som att det kan vara riktigt stort. Kan det till och med innebära behov av nyanställningar av personal hos er?


– Vi är mitt uppe i en fas då vi anställer mer personal till vår produktion. Och just nu så söker vi även mer projektörer/säljare. Dessutom är vi i behov av att bygga till vår produktion och fabrik, och planerar nu för detta, uppger Mats Carlsson, affärsansvarig lagerinredning på EAB, för Metal Supply.

Samarbetet mellan EAB och Biltema har pågått under en längre tid, men då gällt lagerinredning till Biltemas butiker.

Lagret som nu byggs är 55.000 kvadratmeter, cirka 8 fotbollsplaner, och ska stå färdigt i januari 2017.

– Det känns riktigt roligt att få vara med i Biltemas expansion. För oss innebär det projektering, produktion och montage av inte mindre 105.000 pallplatser, vilket gör ordern till en av våra största enskilda lagerinredningsorder genom tiderna. Vi ska även leverera portar till lasthusen och en hel del stålkonstruktioner till anläggningen, säger Olof Wibäck, säljare och projektledare på EAB Lagerinredningar.

EAB i Smålandsstenar utvecklar, tillverkar, säljer och monterar stålbyggnader, lagerinredningar och portar. Företaget har egna bolag i Norge, Finland, Holland och Kanada. EAB är ett familjeägt företag med 215 anställda som omsätter cirka 690 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094