23948sdkhjf

Proplate Oxelösund väljer Intercut för nya investeringar

Intercut har levererat nya skärmaskiner för Proplate Oxelösund AB för närmare 8 mkr under hösten. Nu startar produktionen i Proplates nya G-hall.
Intercut har monterat två stora kombimaskiner för skärning med plasma och gas. En av maskinerna har dessutom utrustats med ett fasaggregat för fogberedning med finplasma, Messers succé Skew Rotator.

"Vår mångåriga kundrelation med Proplate bekräftas med ytterligare maskinbeställningar för deras utökade produktion" gläds Anders Pettersson, VD för Intercut Sverige AB.

Maskinfakta:
• 1st Messer OmniMat L, Skew Rotator fogberedning till plasma. Med Skew Rotator kan man skära med 30 - 50˚ fas, vilket underlättar för robotsvetsning.
• 1st Messer MultiTherm 5000 med 2st undervatten plasma samt AlfaTorch gasbrännare.

Proplate Oxelösund AB är specialist på skärning av plåt där de förfogar över ett flertal metoder, bland annat en mycket effektiv och avancerad skärning av faser med både gas och plasma. Anläggningen är en av världens modernaste.

Proplate har totalt 8st stora skärmaskiner från världsledande maskinleverantören Messer i 4 maskinhallar. Fabriken är perfekt placerad alldeles intill SSAB.

Källa: Intercut Sverige AB

Om företagen

Intercut Sverige AB
Omsättning: 70 mkr
Personal: 10
Leverantörer: Messer, LVD, Ernst, Hypertherm, Lipu, Skanveir, Kjellberg, Thiel
Största kunder: BE Group, Proplate AB, SSAB, Stena Stål, Outokumpu

Proplate
Proplatekoncernen har en historik som går mycket långt tillbaka. Redan år 1869 bildades det företag som utgör startpunkten till den nuvarande koncernen. Det var då som Per Andersson - farfarsfar till dagens ägare Anders Persson - fick sitt mästarbrev och startade sin egen verksamhet. Denna smidesverkstad utgör grunden till dagens moderna verkstadsindustri.
Proplate Oxelösund AB (med dåvarande firmanamn Smidesbolaget Oxelösund AB) bildades genom förvärv av dåvarande HPJ Stål AB och uppförande av en ny anläggning i anslutning till SSAB:s anläggning i Oxelösund år 2000.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.156