23948sdkhjf

Haldex varslar 105 personer i Landskrona

Varslet berör 80 medarbetare i verksamheten för bromssystem (Haldex Brake Products) och 25 medarbetare i verksamheten för fyrhjulsdriftsystem (Traction). Parallellt pågår en process att minska antalet konsulter, inhyrd personal och visstidsanställda.
I Haldex delårsrapport för årets första nio månader den 24 oktober, annonserades ett kostnadsreduktionsprogram. Syftet är att anpassa kostnadsstrukturen till den vikande efterfrågan och att öka effektiviteten i produktionen. Som en del av programmet kommer antalet anställda att minska med 700 personer globalt senast i mitten av 2009.

Haldex varslar nu 105 personer i sina verksamheter i anläggningen i Landskrona. Varslet berör 80 medarbetare i verksamheten för bromssystem (Haldex Brake Products) och 25 medarbetare i verksamheten för fyrhjulsdriftsystem (Traction). Parallellt pågår en process att minska antalet konsulter, inhyrd personal och visstidsanställda.

Strukturella förändringar av verksamheten kommer också att genomföras med syfte att skapa en mer fokuserad och lönsam verksamhet.

Källa: Haldex

Om företaget
Haldex, med huvudkontor i Stockholm, tillhandahåller egenutvecklade och innovativa lösningar till den globala fordonsindustrin. Huvudinriktningen är produkter relaterade
till fordonsdynamik, säkerhet och miljö. Haldex är noterat på Stockholmsbörsen och har en årlig
omsättning på nästan 8 miljarder kronor med ca 6 000 medarbetare.





Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11