23948sdkhjf

VA Automotive förstärker förvärvsaktiviteter

Delårsrapporten pekar på ökade intäkter och ett förbättrat resultat i det andra kvartalet.
Nu vill bolaget växa vidare genom förvärv för att nå sina tidigare kommunicerade långsiktiga mål.

"Förstärkta aktiviteter med företagsförvärv förväntas ytterligare befästa VA Automotives position på marknaden. Ett antal projekt är under diskussion och jag utesluter inte att vi ganska snart kan se ett resultat av det arbetet", säger koncernchefen Lars-Åke Grundmark.

Tidigare kommunicerade målsättningar att nå en omsättning överstigande 1 miljard och att kunna ansöka om notering på Nasdaq Small Cap inom 2 till 4 år kvarstår.

Intäkterna uppgick till 105 miljoner kronor (83) och rörelseresultatet steg till 6,8 miljoner kronor (3,3). Tas hänsyn till föregående års realisationsvinst för en fastighetsförsäljning, blir rörelseresultatförbättringen cirka 18,8 miljoner kronor.

"VA Tooling har efter balansdagen tagit affärer i Tyskland om cirka 5 miljoner kronor. För VA Tooling är det viktigt att göra affärer i Tyskland och vinna upphandlingar, Tyskland är hjärtat av Europas bilindustri. Detta är ett kvitto på att VA Tooling är konkurrenskraftigt ur ett internationellt perspektiv", heter det.

Hässleholmsbaserade VA Automotives aktie handlas för närvarande på Stockholm First North och den stiger 5,7 procent på tisdagsförmiddagen. Bolagets affärsidé är att erbjuda skandinaviska aktörer inom främst fordons- och verkstadsindustrin lösningar för pressverktyg, automatiserad produktionsutrustning och färdiga fordonskomponenter.

I juni blev det känt att de två nyvalda styrelseledamöterna Peter Nilsson och Thorbjörn Wennerholm köpt 100.000 aktier vardera.

"Det känns som ett kvitto på att man som styrelseledamot tror på VA Automotive samt att man vill vara med på den resa företaget nu inlett", kommenterade styrelseordförande Lars Thunberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078