23948sdkhjf

Xano köper Mikroverktyg

Xano Industri AB köper Mikroverktyg i Södertälje, en underleverantör till verkstadsindustrin som tillverkar fixturer, prototyper och specialutrustningar
MIKROVERKTYG arbetar som underleverantör till verkstadsindustrin. Företaget är specialist på små till medelstora finmekaniska detaljer och kugghjul, där kraven på kvalitet och precision är höga. Tillverkningen omfattar också fixturer, prototyper och specialutrustningar.

Kunderna finns främst inom nordisk tillverkningsindustri, bland annat flyg- och försvarsindustrin.
MIKROVERKTYG har knappt 40 anställda och omsätter 42 MSEK med gott resultat. Företaget kommer att ingå i segmentet Industri och konsolideras i XANO-koncernen från den 1 oktober 2008. Förvärvet av MIKROVERKTYG väntas initialt ha en obetydlig effekt på XANOs resultat och ställning.

Genom förvärvet av MIKROVERKTYG tillförs XANO-koncernens befintliga verksamheter inom skärande bearbetning ytterligare kompetens och tillgång till nya marknadssegment.

Källa: Xano Industri AB

XANO Industri AB (publ)

Om företaget
XANOs affärsidé är att utveckla, förvärva och driva tillverkande företagsgrupper med unika och/eller marknadsledande produkter. Verksamheten bedrivs i Sverige, Estland, Finland, Norge och Kina inom två områden; Industri och Automation.

Industri omfattar företag som tillhandahåller avancerade tillverknings- och utvecklingstjänster avseende främst industriprodukter. Tillverkning sker genom rotationsgjutning, formsprutning och extrudering av plast samt maskinbearbetning av plast och metall. Företagen levererar såväl kundspecifika komponenter och system som egenutvecklade produkter inom flera användningsområden.

Automation utgörs av företag som arbetar med utveckling och produktion av automationsutrustning inom flera områden; systemleveranser till livsmedels- och medicinteknisk industri, förpackningsmaskiner som hanterar lock/bottnar till dryckes- och andra livsmedelsförpackningar och ett egenutvecklat bokhanteringssystem för bibliotek.

XANO-koncernen sysselsätter 1 000 personer och omsättningen uppgår till ca 1,5 miljarder SEK.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063