23948sdkhjf

XANO förvärvar Lasertech – ger tillgång till ny marknad

XANO har förvärvat Lasertech LSH i Karlskoga som arbetar inom industriell 3D-printing och lasersvetsning i metall. Med förvärvet tillförs ny teknik till verksamheten vilket i sin tur ger tillgång till nya marknadssegment.

– Vi är mycket glada över tillskottet. Lasertech är ett spännande och intressant företag som vi har haft kontakt med under en längre tid, säger XANO:s vd Lennart Persson till Metal Supply.

XANO förvärvar, utvecklar och driver företag som erbjuder tillverknings- och utvecklingstjänster för industriprodukter och automationsutrustning, och Lasertech kommer att ingå i XANO:s affärsenhet Precision Technology.

Lasertechs verksamhet kompletterar den som redan finns i våra sex företag inom affärsenheten Precision Technology. Vi ser också att det finns goda förutsättningar att vidareutveckla Lasertech samtidigt som förvärvet skapar tillväxtmöjligheter även för övriga XANO-företag, berättar Lennart.

Lasertech samarbetar idag med ett antal kunder som redan är etablerade inom affärsenheten men förvärvet ger också tillgång till nya marknadssegment.

– De nya marknadssegmenten som Lasertech ger tillgång till är framför allt nischade utvecklingsbolag och specifika sektorer inom exempelvis försvar och medicinteknik, vilket innebär ny teknik till för oss nya kunder, fortsätter Lennart.

Årsomsättningen hos Lasertech uppgår till cirka 60 miljoner kronor och konsolidering sker från och med 1 december 2020. Förvärvet bedöms ha en marginellt positiv påverkan på XANO:s resultat per aktie.

För drygt en månad sedan förvärvade XANO även Modellteknik till affärsenheten Precision Technology, och inför framtiden ser bolaget en tid med flera nya förvärvsmöjligheter.

– Vi ser att det finns många fina företag tillgängliga just nu och tror att det kommer fortsätta vara så framöver. Vi utvärderar ständigt potentiella förvärvsobjekt och i genomsnitt köper vi två till tre företag per år, avslutar Lennart.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094