23948sdkhjf

Faurecia satsar på utveckling

Faurecia i Torsås har precis varslat personal om uppsägning, men nu blickar man framåt och utvecklingsavdelningen jobbar på högtryck.
Faurecia har precis varslat personal om uppsägning på grund av de tuffa tiderna i fordonsbranschen, läs Metal Supplys artikel här .

Men trots detta blickar man framåt på Faurecias utvecklingsavdelning i Torsås. Framtiden bjuder på både tuffa utmaningar och möjligheter, tycker utvecklingschef Kristian Althini. Han berättar att företaget har lyckats få spännande nya projekt till både Aston Martin och Scania och att utvecklingsavdelningen aldrig förr har haft så mycket att göra.

Utvecklingsavdelningen tror på affärer på den tunga fordonssidan efterhand som avgaskraven skärps. Faurecias nisch är svetsade grenrör som är dyrare än gjutna grenrör, men också lättar och klarar högre temperaturer – viktiga fördelar när avgaskraven skärps. Faurecia har tagit flera order hos Scania och hoppas att samarbetet ska fortsätta.

Utvecklingsavdelningen satsar också på specialrör i mindre volymer, och här nämner Kristian Althini Aston Martin som ett typexempel. Företaget har utvecklat ett grenrör till Astons V8-motor som går i produktion i Torsås våren 2010.

Källa: nyheterna.net
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079