23948sdkhjf

Audiodev AB: Delårsrapport

1 januari - 30 september, 2008.
Audiodev AB

Delårsrapport för AudioDev AB

1 januari - 30 september, 2008

· Nettoomsättningen uppgick till 90,4 (91,9) miljoner kronor
· Resultatet efter finansiella poster blev -21,3 (-41,9) miljoner kronor
· Resultatet efter skatt uppgick till -18,1 (-30,3) miljoner kronor
· Resultatet per aktie, efter utspädning uppgick till -1,08 (-1,81) kronor
· Orderstocken uppgick vid periodens slut till 14,7 (13,9) miljoner kronor
· Formatkriget rörande blålaserbaserad optisk media, är över sedan Warner Bros Entertainments beslutat att exklusivt använda blålaserformatet BD och Toshiba därefter aviserat att de lägger ned utveckling och produktion av det konkurrerande formatet HD-DVD.

Informationen är sådan som AudioDev AB ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 17 oktober, kl 14.00

För ytterligare information kontakta:
Christer Sjöström, CEO
Tel: +46 40 690 49 00
E-mail: christer.sjostrom@audiodev.com

AudioDev är en världsledande leverantör av kompletta lösningar för kvalitetskontroll av optiskt media samt av inspektionssystem för att kvalitetssäkra tillverkning av tunna skikt och filmer. Koncernens produkter för kvalitetssäkring och produktionseffektivitet marknadsförs under varumärkena ETATM, CATSTM och GO!TM. Kunderna finns bland tillverkare av optisk media, platta bildskärmar och andra industriella applikationer där tunna skikt behöver kvalitetskontrolleras vad gäller exempelvis färgbestämning, tjockleksmätning och densitet. AudioDev har ett komplett erbjudande med högprecisionstestare, testare för produktionskontroll, omfattande kundsupport, utbildning och TestCenters runt om i världen.

Nettoomsättningen 2007 uppgick till 111,2 miljoner kronor. De största marknaderna är USA, Asien och Europa. Huvudkontoret finns i Malmö. AudioDev är noterat på OMX Nordiska Börs Stockholm sedan september 2000.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11