23948sdkhjf

Hexagon expanderar i Australien

Hexagon expanderar inom maskinstyrning för jordbruksindustrin genom att köpa företag i Australien.
Hexagon har träffat avtal om att förvärva samtliga tillgångar i Rinex Technology i Perth, Australien.

Rinex utvecklar och marknadsför hård- och mjukvara för jordbruksmaskiner. Bolaget grundades 1995 och har idag 20 medarbetare. Rinex har nyligen lanserat nya produkter och förväntas uppnå en omsättning om drygt 30 MSEK under 2008.

”Förvärvet av Rinex är en viktig del i Hexagons tillväxtstrategi och satsning på en global expansion inom jordbrukssegmentet. Vi är idag aktiva inom traktorstyrning via precisions-GPS via vårt dotterbolag Leica Geosystems i Brisbane, Australien. Rinexs applikationer för traktorstyrning kompletterar vår produktportfölj och erbjuder våra kunder inom jordbruksindustrin ett utökat
produktutbud. Vi kommer också att kunna uppnå synergier inom försäljning och marknadsföring eftersom Rinexs starka position på den australiensiska marknaden för distribution och spridare kompletterar Leica Geosystems position i Europa och USA”, säger Ola Rollén, Hexagons VD och koncernchef.

Källa: Hexagon

Om företaget
Hexagon AB är en global mätteknikkoncern med starka marknadspositioner. Hexagons affärsidé är att utveckla och marknadsföra ledande teknologier och tjänster för mätning i en, två eller tre dimensioner, positionering och uppdatering av objekt samt tidsoptimering av processer. Koncernen har cirka 8 000 medarbetare i 35 länder och en nettoomsättning om cirka 13 000 MSEK.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11