23948sdkhjf

Indexator i fortsatt växt

Indexator i Vindeln utanför Umeå växer. Det var inte så länge sedan företaget öppnade i Nordamerika - nu inviger företaget en ny anläggning utanför Åbo i Finland.
Industriföretaget Indexator i Vindeln utanför Umeå, växer och har invigt en ny anläggning för både försäljning, lager, reservdelar och support i Aura, utanför Åbo i Finland.

Den nya anläggningen är inriktad på Indexators produkt Rototilt som är en utrustning för grävmaskiner som gör att skopor och andra redskap kan roteras och tiltas i samma rörelse. Marknaden i Finland har under de senaste åren växt kraftigt och Indexator i Finland har haft en stark utveckling under hela 2008.

Indexator har sedan ett antal år haft en mindre verksamhet i Finland men i takt med att marknaden vuxit har behovet att stärka närvaron också ökat. Under det senaste året har Indexator i Finland expanderat i både försäljningsvolym, antal kunder och medarbetare. Därför är det ett naturligt steg för företaget att samla styrkorna och bygga ut verksamheten i samband med att den nya anläggningen öppnas.

De nya lokalerna som invigdes med Öppet hus den 2-3 oktober ligger i Aura ca 3 mil utanför Åbo i sydvästra Finland. I den ljusa och verksamhetsanpassade anläggningen finns utrymme för både kontor, kundmottagning, lager och försäljning av reservdelar. Indexator i Finland har nu fyra medarbetare.
Sedan tidigare har Indexator dotterbolaget Indexator GmbH i Tyskland och det nystartade Indexator Inc i Nordamerika .

Om företaget
Indexator AB i Vindeln utanför Umeå i norra Sverige är en världsledande tillverkare av Rototilt® för grävmaskiner som gör att skopor och andra redskap kan roteras och tiltas i samma rörelse. Indexator är även en världsledande tillverkare av rotatorer med tillbehör för skogsmaskiner, styckegods- och materialhantering. Produkterna finns idag på mer än 40 marknader över hela världen, och expansionen fortsätter.
Indexator omsätter ca 435 Mkr och har ca 215 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.047