23948sdkhjf

Countermine Technologies AB: Extra bolagsstämma

Aktieägarna i Countermine Technologies AB (publ) kallas härmed till extra bolagsstämma den 28 oktober...
Countermine Technologies AB

KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I COUNTERMINE TECHNOLOGIES AB (PUBL)

Aktieägarna i Countermine Technologies AB (publ) kallas härmed till extra bolagsstämma tisdagen den 28 oktober 2008 klockan 15.00 i Erik Penser Bankaktiebolags lokaler, Biblioteksgatan 9, Stockholm.

Rätt att deltaga
För att få deltaga i bolagsstämman måste aktieägare dels vara registrerade i den av VPC AB förda aktieboken den 22 oktober 2008, dels till bolaget anmäla sitt deltagande vid stämman senast onsdagen den 22 oktober 2008 klockan 12.00. Anmälan skall ske skriftligen till bolaget under adress Countermine Technologies AB, Att:Jan Widlund, Brännarevägen 3, 151 55 Södertälje eller per e-mail extrastamma@countermine.se. Vid anmälan skall uppges namn, person- eller organisationsnummer, adress, telefonnummer, antal aktier som företräds samt i förekommande fall medföljande biträden.

Ombud samt företrädare för juridisk person anmodas att i god tid före stämman inge behörighetshandlingar. Ett fullmaktsformulär finns att ladda ner från bolagets hemsida www.countermine.se .

Aktieägare som har sina aktier förvaltarregistrerade måste, för att äga rätt att deltaga i bolagsstämman, begära att tillfälligt införas i aktieboken hos VPC AB i eget namn. Sådan registrering, så kallad rösträttsregistrering, måste vara verkställd den 22 oktober 2008, vilket innebär att aktieägarna i god tid före detta datum måste underrätta förvaltaren härom.

Förslag till dagordning
1. Stämmans öppnande
2. Val av ordförande vid stämman
3. Upprättande och godkännande av röstlängd
4. Godkännande av dagordning
5. Val av en eller flera justeringsmän
6. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
7. Godkännande av styrelsens beslut om nyemission med företrädesrätt för aktieägarna
8. Stämmans avslutande


Punkt 7 Godkännande av styrelsens beslut om nyemission med företrädesrätt för aktieägarna
Styrelsen föreslår att bolagsstämman godkänner styrelsens beslut av den 1 oktober 2008 att genomföra en nyemission av högst 597 500 aktier av serie A samt högst 17 647 361 aktier av serie B varvid bolagets aktiekapital kommer att öka med högst 1 824 486,10 kronor. Styrelsen föreslår nu att bolagsstämman godkänner styrelsens beslut som i övrigt innehåller i huvudsak följande:

Rätt att teckna de nya aktierna skall i enlighet med bolagsordningens bestämmelser tillkomma bolagets nuvarande aktieägare med företrädesrätt enligt följande. De som på avstämningsdagen för nyemissionen är registrerade som aktieägare äger företrädesrätt till de nya aktierna, varvid varje aktie av serie A ger rätt till en teckningsrätt av serie A och varje aktie av serie B ger rätt till en teckningsrätt av serie B. Fem (5) teckningsrätter av serie A ger rätt att teckna en (1) ny aktie av serie A och fem (5) nya teckningsrätter av serie B ger rätt att teckna en (1) ny aktie av serie B (den primära företrädesrätten). Efter teckningstidens utgång blir outnyttjade teckningsrätter ogiltiga och kommer utan avisering från VPC att bokas bort ur VPC-systemet.

Aktier som inte tecknas med stöd av teckningsrätter skall, oavsett aktieslag, erbjudas samtliga aktieägare (den subsidiära företrädesrätten). Om inte sålunda erbjudna aktier räcker för den teckning som sker med subsidiär företrädesrätt, skall aktierna fördelas mellan tecknarna i förhållande till det antal aktier de äger och, i den mån detta inte kan ske, genom lottning.

Vid försäljning av teckningsrätt (den primära företrädesrätten) övergår även den subsidiära företrädesrätten till den nye innehavaren av teckningsrätten.

Utöver aktieägares rätt att teckna med stöd av primär eller subsidiär teckningsrätt enligt ovan, skall såväl A som B-aktier kunna tecknas utan företrädesrätt av allmänheten. För sådana aktier, tecknade utan företrädesrätt, skall styrelsen, inom ramen för emissionens högsta belopp och högsta antal aktier av respektive serie, tilldela tecknade aktier i första hand till övriga tecknare och i sista hand till garanten Erik Penser Bankaktiebolag under förutsättning att tilldelning till garanten krävs för att emissionen skall bli fulltecknad. Vid överteckning av nyemissionen av övriga tecknare skall sådan tilldelning ske pro rata i förhållande till antalet tecknade aktier.

Emissionen kommer att genomföras till en teckningskurs om 1,00 SEK per aktie.

Avstämningsdag för deltagande i nyemissionen med företrädesrätt skall vara den 5 november 2008. Teckning med företrädesrätt skall ske genom betalning av emissionslikvid under perioden från och med den 10 november 2008 till och med den 24 november 2008. Teckning utan företrädesrätt skall ske på särskild teckningslista under motsvarande tid som angivits ovan. Aktier som tecknas utan företrädesrätt skall betalas senast tre bankdagar efter besked om tilldelning. Styrelsen äger rätt att förlänga teckningstiden och tiden för betalning. De nya aktierna i Bolaget skall berättiga till utdelning från och med avstämningsdagen för den utdelning som beslutas närmast efter emissionens registrering.

Antal aktier och röster
Det totala antalet aktier i bolaget är 91 224 308 och det totala antalet röster är 103 174 308, vid tidpunkten för denna kallelse.

Handlingar
Styrelsens fullständiga förslag till beslut enligt punkten 7 samt handlingar enligt 13 kap 6 § aktiebolagslagen finns tillgängliga hos bolaget samt på bolagets hemsida www.countermine.se senast fr.o.m den 14 oktober 2008 och kommer att skickas till de aktieägare som så begär och uppger sin postadress.

Styrelsen i oktober 2008
Countermine Technologies AB (publ)

Countermine i korthet
Countermine Technologies har sedan 1989 bedrivit utveckling av minsaneringsutrustning. Resultatet är det egenutvecklade minsaneringssystemet ORACLE (Obstacle Removal And Clear Land Equipment). Verksamheten har stegvis allt mer omfokuserats från maskinutvecklare till en internationell operatör erbjudande minsaneringstjänster. Countermines affärsidé är att på ett tillförlitligt, snabbt och kostnadseffektivt sätt, återställa mark med misstänkt eller konstaterad förekomst av minor eller annan oexploderad ammunition. Moderbolaget Countermine Technologies aktier av serie B är sedan 1998 noterade på NGM Equity. Countermine handlas med kortnamnet COUM B och har ISIN-kod SE0000514341. En handelspost omfattar 1 000 aktier.


Countermine Technologies skall, i samverkan med företag, nationella och internationella myndigheter och organisationer, leda eller på annat sätt medverka i minsaneringsoperationer samt utveckla och marknadsföra minröjningsutrustningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109