23948sdkhjf

FeRex varslar

Verkstadsföretaget Ferex i Byske vid Piteå förbereder sig för sämre konjunktur.
FeRex i Byske grundades 2002 som ett komplett verkstadsföretag med utrustning för laserbearbetning, plåtformning, skärande bearbetning, härdning, robotsvetsning och ytbehandling.

Företaget har 80 anställda och av dessa tvingas ledningen nu varsla 10 om uppsägning.

VD Hans Sundqvist berättar för Västerbottens Folkblad att han inte är säker på att någon kommer att få gå, men att företaget måste förbereda sig på sämre konjunktur. Hans Sundqvist är inte generellt orolig för framtiden, nya kunder och order finns runt om hörnet, men tycker ända att de måste ha en viss bromssträcka.

Om företaget
FeRex är ett komplett verkstadsföretag med kompetens att ta din idé från ritbordet till färdig produkt. Vår breda maskinpark innefattar utrustning för laserbearbetning, plåtformning, skärande bearbetning, härdning, robotsvetsning och ytbehandling.

Sommaren 2002
FeRex AB bildas som ett gemensamägt företag av BAMEK AB och Fermeco AB. Avsikten bakom bildandet var att starta upp ett nytt företag inom skärning, härdning och maskinbearbetning. Ägarnas förhoppning var att via det nya bolaget få igång ett bättre samarbete mellan verkstadsföretagen i Piteåområdet. Bolaget fick en flygande start och en blygsam målsättning om 8-10 anställda fick snabbt revideras till att omfatta ett 20-tal istället.

Hösten 2002
FeRex AB startade sin verksamhet på Haraholmens industriområde i Piteå. Under hösten 2002 visade sig det att lokalfrågan såg ut att bli ett hinder för FeRex's fortsatta verksamhet, varför bolaget fick börja leta efter andra alternativ. I det arbetet blev FeRex's ägare kontaktade av dåvarande VD for Renholmens Mekaniska AB i Byske, Ingemar Nilsson. Han hade i uppdrag av sin styrelse att sälja ut hela produktionsavdelningen inom Renholmens Mekaniska.
Efter intensiva förhandlingar kunde FeRex AB och Renholmens Mekaniska AB, i februari 2003 underteckna ett avtal som innebar att FeRex övertog hela Renholmens maskinpark, varulager och även personal. Flyttlasset gick från Piteå i mars 2003 och innebar att FeRex i ett slag fördubblade sin omsättning, såväl som antalet anställda.

Januari 2003
I och med förvärvet av produktionsutrustningen i Byske, öppnade sig stora möjligheter till synergier mellan BAMEK och FeRex’s produktion. För att kunna förverkliga dessa idéer förvärvar BAMEK AB i Januari 2003, 100% av FeRex genom att lösa ut Fermeco’s andel i FeRex AB.

Hösten 2004
Ytterligare ett flyttlass går från Piteå, denna gång gäller det flytt av svetsrobotar och andra maskiner för att kunna tillverka Bameks produkter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08