23948sdkhjf

Autoliv introducerar en ny och lättare krockkudde

Världens ledande bilsäkerhetsföretag Autoliv har tagit fram en ny krockkudde integrerad i bilstolen för att förhindra att passageraren glider under säkerhetsbältet....
Autoliv AB

Autoliv introducerar en ny och lättare krockkudde

Världens ledande bilsäkerhetsföretag Autoliv har tagit fram en ny krockkudde integrerad i bilstolen för att förhindra att passageraren glider under säkerhetsbältet. Denna nya krockkudde är nästan 60 % eller 1 kg lättare än tidigare modeller. Detta är ytterligare ett steg i Autolivs strävan att genom viktreducering hjälpa biltillverkarna att möta de allt strängare CO2 och CAFÉ-kraven (Corporate Average Fuel Economy).

Denna nya innovativa produkt kommer att introduceras i den nya 2009 årsmodell av Renault Megane som lanseras under bilutställningen i Paris. Detta aktiva underglidningsskydd kommer att installeras i 2-dörrarsversionen av denna bilmodell på både förar- och passagerarsidan.

Krockkudden installeras i bilstolens sittdyna. Vid en krock kommer krockkudden att lyfta upp framkanten och därmed förhindra passageraren från att glida under säkerhetsbältet. Detta minskar riskerna för knäskador avsevärt. Tack vare att kroppen bibehåller sin upprätta ställning blir också skyddet från den traditionella krockkudden effektivare.

Autolivs nya krockkudde är nästan 1kg lättare än den nuvarande generationen av detta aktiva underglidningsskydd. Detta uppnås genom användandet av ett unikt textilmaterial för själva krockkudden istället för en lufttät behållare tillverkad av svetsad tunnplåt. Andra fördelar är lägre verktygskostnader för prototypframtagning och tillverkning, en förenklad integration i bilstolen samt större möjligheter till att standardisera produkten för olika bilstolsstrukturer och kunder.

Det nya aktiva underglidningsskyddet kommer att introduceras av olika kunder i ett flertalet bilmodeller under de närmaste åren.


Förfrågningar:

Henrik Kaar, Biträdande Kommunikationschef 08- 587 20 614


Autoliv, Inc. är världens ledande bilsäkerhetsföretag med över en tredjedel av världsmarknaden. Företaget utvecklar och tillverkar bilsäkerhetssystem till alla större biltillverkare i världen. Tillsammans med sina joint ventures har Autoliv mer än 80 anläggningar med cirka 43.000 medarbetare i 32 länder. Dessutom har Autoliv tekniska centra i elva länder runt om i världen med 21 krockbanor, vilket är mer än något annat bilsäkerhetsföretag. Autolivs försäljning under 2007 uppgick till 6,8 miljarder dollar (ca 46 miljarder SEK). Bolagets aktier är noterade på börserna i New York (NYSE:ALV) och Stockholm (ALIVsdb).

"Safe Harbor Statement" enligt amerikansk lag
Med undantag för de uppgifter i denna rapport som avser förfluten tid, är uppgifterna i rapporten av framåtblickande natur och därför behäftade med risker och osäkerheter när det gäller bl a (men inte begränsat till) ekonomiska, konkurrensmässiga, legala, tekniska och övriga omvärldsfaktorer som kan påverka marknader, produkter, tjänster, priser samt koncernens verksamhet i övrigt. Förutom vår skyldighet att löpande rapportera väsentlig information till den amerikanska finansinspektionen, SEC, åtar vi oss inte att uppdatera dessa framåtblickande uppgifter till följd av ny information eller framtida händelser.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078