23948sdkhjf

Medvind för Outotec

Efterfrågan på företagets kompetens har ökat - teknikleverantören Outotec i Skellefteå expanderar.
Outotec har blivit ett renodlat teknologiförsäljningsföretag som utvecklar lösningar för utvinning av metaller, och företaget bygger också hela anläggningar. Efterfrågan på dessa kompetenser har ökat och nu expanderar företaget.

Outuotec:s omsättning landade på 211 miljoner i fjol vilket innebär en fördubbling på bara fyra år. - Det ser fantastiskt ljust ut och vi förväntar oss en fortsatt bra marknadssituation. Just nu har vi en rekordhög orderstock, berättar vd Jan Nilsson för tidningen Norran.

Företaget invigde nyligen en utbyggnad av lokalerna på 600 m2 med bl.a. matsal, kök och konferensrum. Jan Nilsson upplyser att Outotec har anställt ett 40-tal personer de senaste åren och nu sysselsätter företaget 120 personer. Fler ingenjörer behövs.

De stora beställningarna kommer från kunder i Kina, Brasilien och Kazakstan. Det handlar då om cirka 40 miljoner kronor vardera för gasrening, ädelmetallteknologi och kopparproduktion.

Om företaget
Outotec är en ledande global leverantör av processlösningar, teknik och tjänster för gruv- och metallindustrin. Företaget utnyttjar sin omfattande erfarenhet och avancerad process know-how genom att tillhandahålla anläggningar, utrustning och tjänster som i huvudsak bygger egna tekniker. Outotec arbetar i nära partnerskap med sina kunder och ger bevisat miljövänliga och energisnåla lösningar.

Outotec bygger på tre affärsområden, Minerals Processing, Base Metals och Metals Processing, som alla för närvarande är marknadsledande i deras kärntekniker.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094