23948sdkhjf

Mercedes-Benz Guard - pansarglas och plåt

Mercedes-Benz erbjuder det bredaste urvalet skyddsbilar direkt från fabrik...
Mercedes-Benz Sverige


Mercedes-Benz Guard - pansarglas och plåt
2008-09-29 09:20

Tre modellserier direkt från fabrik

******************************

Mercedes-Benz erbjuder det bredaste urvalet skyddsbilar direkt från fabrik:
E-, S- och G-Klass Guard byggs från grunden med bästa tänkbara skyddsmaterial som höghållfast stål, pansarglas och glasfiberförstärkt plast; kevlar. Personskyddet är uppdelat i nivåer, varav B6/B7 är den högsta.

**************************************
Mercedes-Benz har gjort skyddsbilar i 80 år, den första var "Nürburg" 460 från 1928. Grundtanken har alltid varit att bygga bilarna med ökat personskydd redan från grunden, i stället för att förstärka dem i efterhand.

- Guard-bilarna skyddar inte bara mot överfall på de åkande. Bilens fina köregenskaper i kombination med höga motoreffekt spelar en avgörande roll för att föraren skall kunna undvika eller fly från ett skarpt läge och Mercedes-Benz arrangerar särskilda förarkurser för dem som skall köra skyddsbilar, säger Reinhold Böhm, försäljningsansvarig för Guard-bilarna inom Mercedes-Benz Sverige AB.


**************************************
Mercedes S600 Guard
**************************************

Skyddsversionen av lyxbilen Mercedes S600 har tolvcylindrig motor på 380 kiloWatt/517 hästkrafter, vilket ger föraren resurser att snabbt undkomma en förföljare. S600 Guard har lång hjulbas och är alltid fyrsitsig, med två fåtöljer i ställe för hel soffa bak. Den högre vikten jämfört med standardversionen kompenseras av speciella däck, fjädrar och stötdämpare för att vare sig komfort eller köregenskaper skall bli lidande.

S600 Guard har skyddsklass B6/B7 och i utrustningen ingår punkteringssäkra däck, självförslutande bränsletank och brandsläckningssystem. Alla de körsäkerhetssystem som är standard i S-Klassen ingår även i skyddsbilen: bromskraftsförstärkare (Brake Assist Plus) farthållare med avståndsradar och automatisk inbromsning (Distronic Plus), anti-låsbromsar (ABS), anti-spinn (ASR) och anti-sladdsystem (ESP) samt ett Mercedes-unikt skyddssystem, som förbereder de åkande på en hotande olycka och positionerar dem med hjälp av bälten och rörliga för bästa krockskydd (Pre-Safe).


**************************************
Mercedes S420 CDI Guard
**************************************

Modellen är ny för i året och är i grunden samma bil som S600 Guard men med den skillnaden att i stället för en bensindriven V12-motor har den dieseldriven V8-motor på 235 kW/320 hk med motsvarande lägre förbrukning.

**************************************
Mercedes E-Klass Guard
**************************************

Mercedes E-Klass har skyddsnivå B4 och finns med tre motoralternativ: E320 CDI, E350 och E500 Guard. Samtliga E-Klass Guard görs i det sportiga utförandet Avantgarde som bland annat innebär att styrningen är direktare än på andra versioner och att strålkastarnas ljusbild anpassas till rådande körförhållanden.

**************************************
Mercedes G-Klass Guard
**************************************

Trotjänaren, snart 30-års firande G-Klass - Geländewagen i folkmun - finns också i Guard-utförande. G500 Guard kommer att från och med november i år förses med en 5,5 liters V8-motor på 285 kW/388 hk som ger den fullvuxna suven enastående prestanda. G-Klass är känd för sin oöverträffade framkomlighet i terräng. G-Klass är konstant fyrhjulsdriven med Mercedes-Benz berömda 4MATIC system men den har också hög- och lågväxel, låsbar differential mellan fram och bakaxel samt dito mellan såväl fram- som bakhjul.



För ytterligare information:

Reinhold Böhm 040-671 70 00
reinhold.boehm@daimler.com

Sverker Dahl 040-671 70 00
sverker.dahl@daimler.com
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11