23948sdkhjf

HUMMER H2 banar väg med E85 FlexPower

HUMMER-serien för 2009 lanserar en rad nya modeller, drivlinor och andra nyheter...
Cadillac-Corvette

HUMMERNya bränslen och nya modeller för HUMMER 2009


HUMMER H2 banar väg med E85 FlexPower

Ny V8 och ny H3T-kaross utökar HUMMER H3-serien

HX Concept inför den nya generationens HUMMER

HUMMER Driving Academy ger unika off road-upplevelser

HUMMER-serien för 2009 lanserar en rad nya modeller, drivlinor och andra nyheter. Samtidigt har man bibehållit både den unika stil som särskiljer HUMMER från andra bilar, och kapaciteten för terrängkörning.

En av nyheterna är att HUMMER H2 SUV och H2 SUT kommer med FlexPower vilket gör det möjligt att köra dem med E85 eller bensin eller en kombination av de båda bränslena.

Det kommer snart att vara möjligt att köra med E85-blandning för fler HUMMER-modeller än H2. Exempelvis kommer H3 att kunna köras på E85 senare under 2009, och dessutom utvecklas en dieselmotor för samma modell.

HUMMER H2
Nya tekniker, ny lyxig inredning och E85 Flex Power som standard utmärker 2009 års modell av HUMMER H2.

H2 SUV och H2 SUT-modellerna har nu en 6,2 L V8-motor i aluminium med 398 hästkrafter (293 kW) och ett vridmoment om 574 Nm med en sexväxlad automatlåda. Motorn är kalibrerad för FlexPower, vilket innebär att den kan köras på E85, bensin eller en kombination av de båda bränslena.

6,2 L V8-motorn har prestandaoptimerade motortekniker för att maximera körglädje och bränsleeffektivitet. Motorn är i lättviktsmaterial inklusive aluminiumcylindrar, vilket minskar bilens totala vikt.

En ny sexväxlad Hydra-Matic 6L80 med elektronisk automatväxling kompletterar 6,2 L motorn och balanserar prestanda och bränsleekonomi.

H2 har ett kort överhäng i fram-och bakparti för ökad stabilitet, överlägsen markfrigång och en ökad förmåga att klara stigningar. En slitstark fjädring fram och en five-link fjädring bak ger överlägsna egenskaper för handhavande, transport och bogsering.

HUMMER H3
HUMMER H3 kommer att presenteras i ett bredare produktsortiment med nya finesser under 2009. Modellen är omtyckt över hela världen eftersom den är mer kompakt men ändå har den unika stil som HUMMER är känd för.

H3 passar bra för europeiska körvillkor eftersom den är lättmanövrerad i stadstrafik samtidigt som den har bibehållit HUMMERs starka off road-egenskaper.

Drivkraften i den nya H3 är den kraftfulla Vortec 3700-motorn eller den nya kraftiga Vortec V8 5,3-liters-motorn. Den nya V8 har 304 hästkrafter (224 kW) vid 5200 varv per minut och ett max vridmoment på 432 Nm vid 4000 varv per minut.En 4-växlad automatlåda är standard i H3 V8.3,7-litersmotorn har 245 hästkrafter (180 kW) vid 5600 varv per minut och ett vridmoment på 328 Nm vid 4600 varv per minut, med antingen femväxlad manuell eller fyrväxlad automatisk växellåda.

Med en 5,3 L V8 accelererar H3 från 0-100 km/h på 8,2 sekunder. Under bogsering är den maximala trailervikten ökad till 2268 kg.

Den fyrväxlade automatlådan använder ett Hydra-Matic 4L60E-system som länkar H3 V-8 -motorn till ett elektroniskt fyrhjulsdrivet system, som för 2009 års modell har ett differentiallås som tillval för att ytterligare öka off-roadkapaciteten. 3,7 L-utrustad H3 finns med både Hydra-Matic 4L60E och en lättväxlad, femväxlad växellåda.

Nya HUMMER H3T
2009 introducerar HUMMER H3T en helt ny stil och en överlägsen funktionalitet i pick-up segmentet. Baserad på HUMMER H3:s design har H3T säten för fem samt ett separat 1,5 meter långt flak En mängd tillbehör kommer att finnas för H3T hos lokala HUMMER-återförsäljare.

H3T har alla de klassiska designelementen hos en HUMMER - bred hjulbas och låg takhöjd, men den är mindre än en amerikansk pick-up i full storlek: 1 904 mm bred och 5 404 mm lång.

H3T upprätthåller sina karaktäristiska HUMMER off road-egenskaper. Det är den enda pick-up:en som har konstant fyrhjulsdrift, 32-tums däck och functional skid shield. Det är också den enda pick-up:en som har främre och bakre differentialspärrar för den ultimata off road-prestandan.

HUMMER H3T kan köras genom 407 mm vatten i 32 km/h eller 610 mm strömmar i 8 km/h, och ta sig vertikalt 407 mm över stock och sten med en frigångshöjd på 242 mm. Den har en stigningskapacitet på 60 procent och en sidlutningskapacitet på 40 procent, med en maximal främre frigångsvinkel på 37,1 grader och en maximal bakre yttre frigångsvinkel på 29 grader. De korta överhängen gör att H3T kan köra över djupa diken och stora jordhögar utan att vara sig fram- eller bakpartierna skadas. Givetvis kommer HUMMER H3T med 100 000 km-garanti som gäller i fyra år, precis som alla HUMMER modeller.


Konceptet HUMMER HX
HUMMER HX är en konceptbil som är 2 057 mm bred med en hjulbas på 2 616 mm. Modellen är ännu mer kompakt än H3. Den har en lätt och flexibel konstruktion som kan anpassas till de mest varierade terränger, lastbehov eller passagerarönskemål.

HX har avtagbar takpanel över de båda framsätena och avtagbar takdel över baksätet. Med takpanelerna och takdelen borttagna förvandlas HX till en riktig cabriolet.

HX är formgiven av tre unga formgivare, nya på GM och i HUMMERs designteam. De fick i uppdrag att producera konceptskisser för en mindre, modernare HUMMER och HX är resultatet av deras arbete.

HX har en lätt kaross med synliga upphängningsdetaljer i aluminium. Den har dessutom ett rent osmyckat karosseri och minimalistisk inredning.

Interiören i HUMMER HX är inspirerad av ett flygplans funktionalitet och materialval. Till estetiken hör gummitäckta golv och funktionell ballistisk nylon som täcker instrumentpanelen. HX rymmer fyra passagerare, och de skålade baksätena kan tas bort för mer lastutrymme. Alla säten har fyrpunktsbälten i racingstil.

HX drivs av en E85 FlexPower 3,6 L SIDI V6-motor som backas upp av en sexväxlad automatlåda. Liksom alla HUMMER-modeller har HX en robust ramkonstruktion med separata stötdämpare både fram och bak. Bilens 35-tums terrängdäck sitter på beadlockhjul i tvåtonad stil, med mörka hjulnav och silveranodiserade yttre fälgar.

På den främre stötfångaren finns en motordriven vinsch och på såväl främre som bakre stötfångare finns dragkrokar.


HUMMER Driving Academy
HUMMER-ägare och entusiaster välkomnas att delta i en unik upplevelse där gränserna för bilkörning testas i några av världens mest spektakulära terränger. Premiären för HUMMER Driving Academy äger rum i Marocko den 7-12 november 2008, och består av 14 HUMMER H3:or på en 1300 km lång rutt som går genom Sahara-öknen.

Deltagarna ges noggranna instruktioner för att klara den speciella terrängkörningen samt hanteringen av GPS:en. HUMMER H3:orna har all nödvändig överlevnadsutrustning, såsom ökendäck och GPS- navigationssystem, men är i övrigt standard-H3:or med 3,7 liters 5 cylinders-motorer med automatisk växellåda.

HUMMER Driving Academy i Marocko är den första i en serie av evenemang som kommer att lanseras under 2009. Syftet är att erbjuda unika offroad-äventyr med möjlighet att få prova på den terrängkapacitet som har gjort HUMMER till en legend.

______________________________________________________________________

Kontakt:

Christer Schmiedt
VD, Cadillac Sverige
Tel.: +46 (0) 8 410 193 02
E-post: christer.schmiedt@cadillacsverige.se

Matti Palm
Presskontakt
Tel.: +46 (0)706 699801
E-post: matti.palm@greenhillrelations.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.081