23948sdkhjf

Porsche växer - etablerar i Malmö

Läget för Porsche Center Malmö är naturligtvis valt med omsorg, mitt i Malmös framväxande bilmekka där BMW, Peugeot och Lexus redan finns idag.
Porsche


Porsche växer - etablerar i Malmö
2008-09-25 14:05

Det har varit en synnerligen intressant Porsche-höst så här långt. Inte mindre än 10 nya 911-modeller når nu marknaden och i dagarna visades den första officiella bilden på Porsches helt nya modellserie i Gran Turismo-klassen, Panamera.

Att Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG är världens mest lönsamma biltillverkare har väl knappast undgått någon. Förvärvet av VW är en nästan dagligen omskriven storaffär som kommer att sätta Porsche i fören på världens tredje största bilkoncern. Men även i Sverige händer det saker. Som ett steg i de långsiktiga planerna på att utöka servicegraden såväl regionalt som nationellt skrevs i fredags, den 19 september, svensk Porsche-historia i Malmö.

I närvaro av representanter från Porsche Sverige, Walther Arkitekter, Porsche Center Syd och entreprenören Veidekke togs ett rejält spadtag sydskånsk mylla för att markera starten för kommande Porsche Center Malmö.
Anläggningen, som uppförs på Djurhagegatan 5 i Malmö, kommer i färdigt skick ha en total yta på 2200 m2 i två plan varav 350 m2 kommer utgöras av verkstad och 900 m2 av försäljning. Bakom satsningen står Porsche Center Syd i Helsingborg som totalt kommer att anställa 10 personer i Malmö.

- Vi tror väldigt starkt på Skåneregionen som helhet och ser verkligen fram emot att komma närmare våra kunder i söder, säger Patrik Nilsson, platschef på Porsche Center Syd i Helsingborg.

Läget för Porsche Center Malmö är naturligtvis valt med omsorg, mitt i Malmös framväxande bilmekka där BMW, Peugeot och Lexus redan finns idag.

- Vi har en god relation med de andra bilhandlarna i området och är övertygade om att vi tillsammans kommer skapa en naturlig knutpunkt för regionens alla motorentusiaster, avslutar Patrik Nilsson.

- För oss är det viktigt att utöka vårt totala serviceerbjudande, inte minst med tanke på den kommande modellserien Panamera. I vår långsiktiga satsning är Porsche Center Malmö en viktig komponent. Naturligtvis räknar vi också med att utökat antal kontaktpunkter kommer leda till ökad försäljningsvolym. Malmöregionen är ett expansivt och spännande område som vi tror mycket på, säger Bosse Janson VD Porsche Sverige.

När anläggningen står klar i maj nästa år kan Sverige glädja sig åt en sjätte auktoriserad återförsäljare. De övriga fem finns i Helsingborg, Borås, Göteborg, Stockholm och Karlstad.

Patrik Nilsson, Porsche Center Syd, 042-25 33 36, pni@porschecentersyd.se, och Bosse Janson, PSE Sverige AB, 08-553 86 912, bosse.janson@porsche.se

Porsche är en av världens mest framgångsrika sportbilstillverkare med modellserierna 911, Boxster, Cayman och Cayenne. År 2007 tillverkades nära 100 000 Porsche varav 480 registrerades i Sverige. Porsches största marknader är USA och Tyskland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094