23948sdkhjf

Alfa visar nya Mi.To och Brera TI i Paris

Det blir betoning på sport, elegans och ny teknik för Alfa Romeo på den internationella bilsalongen i Paris.
Alfa Romeo

Alfa visar nya Mi.To och Brera TI i Paris

Det blir betoning på sport, elegans och ny teknik för Alfa Romeo på den internationella bilsalongen i Paris. För första gången ställer Alfa Romeo ut nya MiTo på en bilsalong. Alfa MiTo sätter en ny måttstock för kompakta och sportiga bilar. Ännu ett snäpp sportigare är Alfa Brera som nu gör premiär i TI-utförande.

EN LEGEND FRÅN TVÅ ITALIENSKA STÄDER

En modern och innovativ bil och ett namn som påminner om historien. Namnet Mi.To har en stark innebörd för Alfa Romeo eftersom det blev utvalt som ett tecken på den starka länken mellan varumärkets historia och dess framtid: mellan Milano, formgivningens stad som skapade bilens design, och Turin, som är staden där den byggs. Namnet är också ett uttryck för viljan att bevara Alfa Romeos milanesiska rötter.

Mi.To är den första bilen som skapats av Alfa Romeo sedan 8C Competizione, Alfa Romeos ikon av design och teknologi, och från vilken den lånat vissa karaktäristiska drag: den mycket speciella formen på de ramlösa sidorutorna, den tredelade grillen/luftintagen-enheten som dominerar fronten och formen på strålkastarna fram och LED bakljusen. Ljusinsatserna både bak och fram har fått ett mycket personligt drag. En sarg skapad av olika materials former och färger ger en väldigt effektfull "eye-liner" runt lamporna som understryker bilens aggressiva linjer.

Den mycket speciella instrumentbrädan samt stolarna grundar för att interiören skall ge den ultimata känslan av italiensk stil: välkomnande men sportig med toppkvalitet i material och stor noggrannhet med detaljerna.

Maximal fokus har legat på att ta fram rätt mått och proportioner vilket givit en kompakt och kraftfull skepnad. Alfa Mi.To är 4,06 m lång, 1,44 m hög och 1,72 m bred.

Stil och form är inte allt: prestanda och teknologi måste alltid hålla toppklass i en Alfa Romeo. Liksom alla andra av märkets modeller kan Mi.To appellera de mest krävande kunderna med sin körbarhet och inbyggda spänning som regleras i systemet Alfa DNA. DNA reglerar motor, bromsar, styrning, fjädring och växellåda (med den kommande dubbelkopplingslådan) och medger tre olika bilbeteenden beroende på vad som passar körförhållanden eller förarens önskemål bäst: Mycket sportigt (Dynamic), Lugn körning (Normal), max säkerhet även vid halt och dåligt väglag (All-Weather). Mi.To är den första bilen i sitt segment som erbjuder så avancerad och innovativ teknologi.

Motorutbudet består av fyra olika motorer - bensin och diesel. De garanterar såväl utmärkta prestanda som god bränsleekonomi. Motorerna varierar med toppeffekter mellan 90 och 155 hk men utbudet kommer att öka med fler och starkare motorer. I Paris har de utställda bilarna endera den bensindrivna turboladdade 1,4-litersmotorn på 155 hk eller den 1,6-liters Common Rail turbodieselmotorn på 120 hk - vilka också är de som är aktuella för den svenska marknaden.

Prestanda och vägegenskaper har utvecklats och optimerats för att erbjuda maximal körglädje och total säkerhet. Mi.To erbjuder sportig känsla typisk för Alfa Romeo. Kontraktiv fjädring är standard på alla versioner och för alla motorer och reducerar krängningen väsentligt. Säkerheten är maximerad såväl aktivt som passivt. Antisladdsystemet VDC är standard och karosstrukturen är designad för att klara högsta betyg hos Euro NCAP.

Alfa Mi.To kommer att ha svensk säljstart under senhösten 2008.


Bildtext: Alfa Romeo Mi.To blir den mest sportiga kompaktbilen hittills. Mi.To bär en hel del drag av superbilen 8C Competizione.

ALFA BRERA TI - EN SPORTBIL BLIR ÄNNU SPORTIGARE

TI - Turismo Internazionale - är en klassisk Alfa Romeo-beteckninG och användes på 1960 och -70-talet på märkets mest påkostade, sportiga modeller och så är fallet nu också i och med att det införs på märkets eleganta sportcoupé Brera. TI-paketet till Brera kan initialt fås på 2,2 JTS (manuell eller Selespeed) och 3,2 V6 och kommer efterhand att erbjudas även till de övriga motoralternativen..

TI baseras på Business/Exclusive och exteriört tillkommer ett kjolpaket, chassi med sportigare sättning, 19-tums grovekrade aluminiumfälgar med högglansig yta, rödlackerade Brembo bromsok fram och bak samt TI-loggor på sidor och bagagelucka. Motorbeteckningen utgår.

Interiört har TI-versionen sportstolar med extra sidostöd. De är klädda i mjukt läder och har röda Alfa-loggor broderade i ryggstöden. Ratten är av sporttyp, läderklädd och med röda sömmar. Detsamma gäller även växelspaksknoppen. Instrumentpanelen, lister i frontpanelen och växelspakssargen är utförda i mörkt mattborstad aluminium men kan även beställas i kolfiber. Instrumentens mätartavlor är svarta och röda med speciellt siffersnitt och vit bakgrundsbelysning. Innertaket och dörrstolparnas insidor är svarta. Pedaler och fotstöd är gjorda i aluminium med Alfa-loggor och gummidetaljer. Instegslisterna har metallinlägg med TI-loggor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.14