23948sdkhjf

SinterCast: Extra bolagsstämma

Extra bolagsstämma att godkänna återköp av SinterCast-aktier.
SinterCast AB (publ) meddelar härmed att en extra bolagsstämma kommer att hållas fredagen den 10 oktober 2008.
Mötet startar klockan 14.00 och kommer att hållas i Remiums lokaler med adress Kungsgatan 12-14, 4 tr., i Stockholm. Den officiella kallelsen kommer att publiceras i media och finnas tillgänglig på SinterCasts hemsida fredagen den 19 september.

Styrelsen bedömer att den senaste tidens utveckling av SinterCasts aktiekurs inte korrekt reflekterar nuvarande affärsaktiviteter eller marknadsutsikterna på kort sikt för bolaget. Styrelsen bedömer vidare att bolagets likviditet är tryggad och att affärsmöjligheterna på kort sikt för nya System 2000 installationer och ökad serieproduktion kommer att fortsätta öka intäkterna. Den extra bolagsstämman är sammankallad för att erhålla aktieägarnas godkännande för bolagets förvärv av SinterCast-aktier. Ett godkännande av återköpsprogrammet vid den extra bolagsstämman kommer att möjliggöra, för bolaget, att förvärva upp till tio (10) procent av dess 5 552 900 aktier från den 10 oktober 2008 till nästkommande årsstämma som har planerats till den 7 maj 2009. Förvärv av egna
aktier, ifall stämmans bifall har erhållits, kommer att ske genom köp i den dagliga handeln på OMX Nordiska Börs,
i enlighet med Stockholmsbörsens regler och med bolagets egna beslutsrätt.

Den extra bolagsstämman kommer att fokusera på återköpsprogrammet. Fastän den extra bolagsstämman inkluderar
en frågestund kommer bolaget inte att hålla en sedvanlig presentation av marknadsläget.

Stockholm, 17 september 2008
på uppdrag av styrelsen
Steve Dawson
Verkställande Direktör
SinterCast AB (publ)
Kontor: +44 1932 862 100
Mobil: +44 7710 026 342
e-mail: steve.dawson@sintercast.com

SinterCast® är världens ledande leverantör av processtyrningssystem för tillförlitlig volymproduktion av kompaktgrafitjärn (CGI). SinterCast tillverkar många olika CGI-komponenter i storleksordningen från 1,6 kg till 17 ton och alla använder samma processtyrningssystem. Slutanvändare av SinterCast-CGI-komponenter är Aston Martin, Audi, Caterpillar, Chrysler, Ford, General Electric Transportation Systems, General Motors, Hyundai, International Truck and Engine, Jaguar, Kia, Land Rover, MAN, MAN B&W Diesel, PSA Peugeot-Citroën, Rolls-Royce Power Engineering, Toyota, Volkswagen, Volvo och Waukesha Engine. SinterCast-aktien är noterad på OMX Nordiska börs i Stockholm på Small Cap-listan (Stockholmsbörsen: SINT).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063