23948sdkhjf

Nytt från Miltronic

Miltronic lanserar maskinkabel anpassad för USA:s nya industristandard NFPA 79.
Miltronics nya maskinkabel Ölflex Control TM är godkänd enligt den nya industristandarden NFPA 79, utgåva 2007, som USA:s delstater nu successivt inför och som berör tillverkare av maskiner och utrustning med export till USA. Miltronics nya maskinkabel, som klarar öppen förläggning utan extra skydd, är en av få godkända maskinkablar på den svenska kabelmarknaden i dag. Företag som exporterar maskiner eller utrustning till USA, men som inte uppfyller kraven i den nya industristandarden riskerar skadestånd, driftstopp och ett tillbakadragande av produkterna.

- Kunskapen om den nya amerikanska industristandarden är liten bland svenska exportföretag och den ekonomiska risken är därmed stor. Eftersom allt fler delstater anammar NFPA 79 är det viktigt att redan i dag övergå till kablar som är godkända enligt denna nya industristandard, till exempel vår nya maskinkabel Ölflex Control TM. Vi rekommenderar att svenska industriföretag som exporterar till USA ser över vilka kablar som ingår i deras produkter, säger Stig-Arne Löfving, produktchef på Miltronic.

Den nya utgåvan av den nordamerikanska säkerhetsstandarden NFPA 79 (The National Fire Protection Association) ställer höga krav på maskinindustriföretag som har USA som exportmarknad. NFPA 79 är den del av National Electric Code, NEC, som fokuserar på elektrisk utrustning för industriella maskiner med spänning på högst 600 V, till exempel maskinverktyg, monteringsmaskiner och materialhanteringsutrustning. Den förändring som är mest kännbar för svensk exportindustri är förbudet mot kablar godkända enligt normen AWM (UL recognized) i maskinell utrustning. Endast maskiner som är installerade med så kallade listade kablar, passande för den avsedda applikationen, godkänns enligt den nya standarden. Undantag görs dock för AWM-kablar installerade som en del av en listad enhet, det vill säga då den exporterade applikationen är godkänd i sin helhet.

I dagsläget finns det ett fåtal maskinkablar godkända enligt NFPA 79, utgåva 2007, tillgängliga på den svenska marknaden. Miltronic ligger i täten vad gäller utbud av kablar för exportproduktion, och nu lanseras maskinkabeln Ölflex Control TM, som klarar öppen förläggning utan extra skydd. Kabeln är dessutom anpassad för både fasta och rörliga applikationer och är avsedd för användning i torra, fuktiga och våta utrymmen. Den friliggande installationen av Ölflex Control TM kan installeras med obegränsad längd från kabelstege till den elektriska utrustningen.

Ölflex Control TM finns även i ett skärmat utförande med hög oljebeständighet, Ölflex Control TM CY.


Om Miltronic
Miltronic är den marknadsledande leverantören av varor och tjänster inom områdena specialkabel, kabeltillbehör, kapslingar och automationsprodukter. Miltronic förenar ett heltäckande sortiment med en hög teknisk kompetens och kvalificerad rådgivning. Miltronic grundades 1965 och huvudkontoret ligger i Nyköping. Miltronic har en omsättning på 300 miljoner kronor och har 100 medarbetare. Miltronic ingår i Lapp Group, som är en global koncern med 37 egna säljbolag, 15 produktionsenheter och 100 representanter världen över. Lapp Group har 2 700 medarbetare och omsatte 2006/2007 M€ 860. För mer information besök: www.miltronic.se och www.lappgroup.com .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079