23948sdkhjf

Kabeltillverkaren bygger nytt torn – ska skapa 500 jobb

NKT, som tillverkar högspänningskablar, investerar vid högspänningsfabriken i Karlskrona och räknar med att investeringen kommer att skapa 500 nya jobbtillfällen vid fabriken.

NKT storsatsa på sin verksamhet. I ett pressmeddelande skriver företaget att de investerar i ökad kapacitet i sin fabrik i Karlskrona, bland annat ska ett nytt tredje kabeltorn byggas. Investeringen beräknar NKT kommer skapa mer än 500 nya arbetstillfällen när utbyggnaderna sätts i drift som planerat från 2027.

– Den globala omställningen till förnybar energi ökar ständigt efterfrågan på högspännings-kablar och med investeringarna tar vi ett viktigt steg för att säkerställa fortsatt tillväxt i NKT. Med investeringarna behåller vi vår ledande position på högspänningsmarknaden och skapar ytterligare kapacitet för fler projekt med både nya och befintliga kunder. Samtidigt är jag glad att vi fortsätter att investera i Sverige, öka exporten av vår kabelteknik och skapa ännu fler lokala jobb i såväl Karlskrona som Sverige, säger Claes Westerlind, platschef för fabriken i Karlskrona.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Metso lanserar återvinningsprocess för svart batterimassa
H2 Green Steel samarbetar med Luleå Hamn
Industrins lager ökade 2023
Krönika: OT-säkerhet en nationell angelägenhet
De vill stärka startups i framkant
Inget järnmalm från LKAB för H2 Green Steel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094