23948sdkhjf

Elmo Leather varslar 24 anställda

Elmo Leather är världens största tillverkare av exklusivt möbelläder och en av de största leverantörerna av läder till bilindustrin. Fabriken i Svenljunga varslar nu 24 anställda om uppsägning.
Varslen inom fordonsindustrin regnar ner över Västsverige just nu. Under veckan har Lear i Trollhättan varslat 99 personer om uppsägning (artikel) och i måndags lade IAC ett storvarsel på 280 personer som gäller samtliga företagets fem fabriker i Västsverige (artikel).

Nu är det Elmo Leather i Svenljunga som varslar 24 anställda om uppsägning – det tredje varslet på bara något år. Elmo Leather levererar läderklädslar till bland andra storkunden Volvo.

Elmo Leather:s orderingång har minskat drastiskt efter sommaren som en konsekvens av att största kunden Volvo drar ner på produktionen.

Källa: Borås Tidning

Om Elmo Leather
Elmo Leather är världens största tillverkare av exklusivt möbelläder och en av de största leverantörerna av läder till bilindustrin. Huvudkontoret med produktion och produktutveckling ligger i Svenjunga. Här arbetar ca 375 personer.

Företaget utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer Elmo-läder på ett 40-tal marknader över hela världen. Drygt 95 procent av försäljningen genereras på marknader utanför Sverige. Marknadsbearbetningen sker dels i egen regi, dels via fristående säljrepresentanter.

I februari 2004 startade Elmo Leather en ny produktionsanläggning i Wismar i Tyskland för tillskärning av läder avsedd för bilindustrin. Elmo Leather utgörs av moderbolaget Elmo Leather AB i Svenljunga och det helägda Elmo Trim GmbH i Tyskland.
På vårt försäljningskontor i Edison NJ, USA, har man on-line kontakt med det svenska orderkontoret. Ett omfattande smarbete med UPS möjliggör dagliga dörr till dörrleveranser direkt från Sverige till hela den nordamerikanska marknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.129