23948sdkhjf

Ålö på väg mot rekordår

Det finns inga spår av lågkonjunktur hos Ålö AB i Brännland. Företaget förväntar att omsätta drygt 1,9 miljarder kronor i år – 200 miljoner mer än i fjol som annars var ett rekordår.
Allt pekar på att Ålö AB är på väg mot ett rekordår och tidiga prognoser pekar på att efterfrågan kommer att öka ännu mer under 2009.

Prognoser pekar på att 2008 kommer att resultera i företagets genom tiderna bästa år vad gäller tillverkade frontlastare till jordbrukstraktorer och tillhörande redskap. I dagsläget har det Umeåbaserade företaget en orderingångstakt på över 36.000 frontlastare per år på rullande 12 månader och allt pekar på att Ålö kommer att omsätta drygt MSEK 1900 totalt sett år 2008. Det är betydligt bättre än fjolårets resultat som hade en orderingångstakt på drygt 33.000 frontlastare per år på rullande 12 månader och en omsättning på drygt MSEK 1 700 som då var en toppnotering.

De senaste 10 åren har Ålö mer än fördubblat sin försäljning och finns idag representerade på över 40 marknader världen över. Olle Pehrsson, VD och koncernchef: -"Vi ser ingen avmattning på marknaden i dagsläget, inte ens våra prognoser för de kommande 6 månaderna indikerar annat än en fortsatt hög efterfrågan. Vi ser på framtiden med tillförsikt."


Om företaget
Det moderna jordbruket ställer höga krav på de redskap bonden använder för att maximera jordbrukstraktorns nyttovärde.
Ålö har som affärsidé att bäst och snabbast utveckla, producera och globalt marknadsföra frontlastare med tillhörande redskap för att maximera jordbrukstraktorns nyttovärde.
Målet är att vara ledande på alla marknader där vi valt att agera. I dagsläget finns vi representerade på över 30 marknader.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093